Koliko vrijedi fudbalska reprezentacija Srbije?

Koliko vrijedi fudbalska reprezentacija Srbije?

 

Reprezentacija Srbije se nalazi u odličnoj poziciji pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj, a već sada se svi vjeruju u prekid posta od 24 godina.

I zaista, “orlovi” su apsolutni favoriti da se direktno kroz grupu G sa Mađarskom (nosilac grupe), Crnom Gorom, Bugarskom i Litvanijom plasiraju na Evropsko prvenstvo objavila je Novasport.

Pod komandom Dragana Stojkovića Piksija Srbija bi mogla da se “prošeta” kroz grupu ukoliko nastavi sa rezultatima koje je imala u prethodne dvije godine (čak i da ne uspije ima garantovan baraž kroz Ligu nacija), a sastav reprezentacije u ovom trenutku je čak 328 miliona evra.

To je gotovo dva puta više nego sve ostale selekcije zajedno koje vrijede 173,13 miliona evra.

Poslije Srbije je najvrijednija Mađarska sa 92,35 miliona, zatim Crna Gora sa 55,03 miliona, onda Bugarska sa 19,85 miliona evra. Najmanje na tržištu vrijede igrači Litvanije koji su procijenjeni na 5,9 miliona evra, čak 12 reprezentativaca Srbije je vrijednije od ove sume.

Da bi Srbija trebalo da bude dominantna svjedoči i što je vrijednost Dušana Vlahovića 85 miliona evra, a Sergeja Milinković-Savića 60, što znači da su skuplji od svih drugih reprezentacija osim Mađarske.

Ali, tu dominaciju tek treba dokazati na terenu.

Nova.rs

CATEGORIES
Share This