“Katastrofa, ovo je jedan od najtežih poraza ali ne odlazim”

“Katastrofa, ovo je jedan od najtežih poraza ali ne odlazim”

Trener Partizana Željko Obradović bio je vidno razočaran i tužan posle poraza od Burse u osmini finala Evrokupa (103:95)

Prvo, čestitam timu Burse na pobjedi i želim im sve najbolje u sljedećim utakmicama. Pravilo je da se igraju eliminacione utakmice. Žao mi je mojih igrača i svih ljudi koji su bili u dvorani ove večeri. rekao je Obradović na početku konferencije i nastavio:

– Pod broj jedan, ja preuzimam odgovornost za poraz, u smislu svega što se dešavalo na terenu. Ne želim da ulazim u detalje. Mogli smo lako da završimo utakimcu i da je dobijemo u regularnom dijelu i ja preuzimam odgovornost za to, jer je to logično i imam najviše iskustva. Strašno mi je žao, jer smo potrošili godinu dana naših života da igramo ovakvu utakmicu, pred ovakvim navijačima. Žao mi je zbog svih, znam da su imali veliku želju, ali na kraju je ispalo tako kako je ispalo. Šta god da je, loše se završilo po nas. Mogao bih da analiziram, ali ne mogu da ulazim sada. Mi smo potrošili godinu dana naših života ni za šta. To je katastrofalno. Ja sam došao zbog toga. Znali smo da je ovo jedna utakmica i probali smo da se pripremimo na najbolji mogući način. Mogu da razumijem neke stvari iz prvog poluvremena, o svemu tome smo pričali, a na kraju ostaje gorak ukus. Uvijek ću da branim navijače. Rekao sam da ću imati fenomenalan stručni štab, pripremali smo utakmicu, ali na kraju nije bilo dovoljno. Uvijek ću da krenem od trenera, odnosno, od sebe

Priznao je trener Partizana da je malo poraza koji su ga zabolili više od ovog

– Jedan od najtežih sigurno. Znam koliko smo svi u Partizanu želili da napravimo nešto dobro ove godine. Sve je izgledalo prilično dobro, osim finalne utakmice u Kupu protiv Zvezde, sve je izgledalo dobro. Znam koliku energiju su uložili predsjednik, Zoran Savić, igrači. Ko zna koliko će nas držati ovaj poraz. Kaže se da mora da se zaboravi, imamo još jedno takmičenje, ali ušao sam u svlačionicu i nisam znao da kažem igračima kada ćemo da treniramo. Nisam imao ideju da će ovo da se dogodi – priznao je trener Partuizana.

Obradović je rekao da su se dešavale nevjerovatne stvari u završnici, prije svega u regularnom dijelu kada je Partizan imao +5.

– Greške su sastavni deo života. Greška je greška, ali neke druge stvari nisu greška. Mislim na dijelove iz igre. Ako ponavljaš iznova i iznova, i onda dođe ključni momenat i ponovo se desi. Onda uperim prstom u sebe, jer sam ponovio 500 puta, a morao sam izgleda 2.500 puta. Uvijek ću imati u glavi ovo što se desilo. Uzmite utakmice u Evroligi ili Evrokupu, nigde nije bila ovakva atmosfera. Da ne ponavljam zašto sam došao ovde. Utoliko mi je teže…. Ne razmišljam o odlasku, došao sam na tri godine. To jedino može da bude odluka kluba. Ako neko misli da ima bolje rešenje za trenera Partizana, slobodno. Osjećam se srećan i zadovoljan ovde. Ovo su teški trenuci, ali moramo da se držimo zajedno i da radimo – rekao je obradović.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This