Kako je Đoković pobijedio Australijan open?

Kako je Đoković pobijedio Australijan open?

Novak Đoković je konačno progovorio i otkrio da će igrati na Australijan openu (17-30. januar), odnosno da će napasti 10. trofej u Melburnu i rekordnu, 21. grend slem titulu.

Trenutno je izjednačen sa najvećim rivalima, Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, sa po 20 najvećih trofeja, i na svom omiljenom grend slemu imaće priliku da se osami i na ovom vrhu.

Dugo se čekalo da Novak Đoković zvanično prelomi i riješio je da ide u Australiju, pošto je dobio medicinsko izuzeće, po pitanju vakcinacije.

– Prijalo mi je da budem sa svojom porodicom i dragim ljudima, odmorio sam se od veoma duge i uspješne sezone 2021. Sada krećem u Australiju jer sam dobio izuzeće i spreman sam da živim i dišem tenis narednih par nedjelja takmičenja. Hvala svima na podršci – napisao je Đoković u poruci na Instagramu

Danima je trajalo natezanje čelnika prvog grend slema u sezoni i vlasti u australijskoj državi Viktora sa najboljim teniserom svijeta. Kako je na kraju Nole pobijedio?

Još sredinom decembra je direktor turnira, Kreg Tajli, rekao je da će igrače koji se prijave za medicinsko izuzeće bez vakcinacije protiv koronavirusa, među kojima je i Đoković, pregledati nezavisni panel od tri osobe.

Već tada je bilo jasno da će istrajati u svojoj borbi, iako su ranije iz Melburna stizale poruke da neće moći da igra niko ko nije vakcinisan, a najviše se tim povodom pričalo o Novaku koji je odbio da otkriva svoj status.

– Blisko smo sarađivali sa vladom Viktorije na uspostavljanju poštenih i nezavisnih protokola za procjenu zahtjeva za medicinsko izuzeće koji će nam omogućiti da obezbijedimo da Australijan open 2022 bude bezbijedan i prijatan za sve. Osnovno za ovaj proces je da će odluke donositi nezavisni medicinski stručnjaci i da svaki podnosilac zahtjeva dobije dužnu pažnju – rekao je Tajli.

Kandidati koji prođu početnu fazu, biće podvrgnuti drugoj reviziji koju će obaviti komisija medicinskih stručnjaka koju imenuje tamošnja Vlada, prije nego što se prijava preda Australijskom registru imunizacije. Svi podnesci će biti povjerljivi i biće zaštićena privatnost svih, bez otkrivanja statusa o vakcinaciji.

Đoković je prethodnih dana boravio u Marbelji, gdje je trenirao i pripremao se za Australijan open koji će se održati od 17. do 30. januara u Melburnu.

Srpskakafe

CATEGORIES
Share This