Južna Koreja se odbranila od bezidejnog Urugvaja

Južna Koreja se odbranila od bezidejnog Urugvaja

U okviru grupe H na Svjetskom prvenstvu u Kataru susrele su se selekcije Urugvaja i Južne Koreje. Njihov duel je završen nepopularnim rezultatom 0:0 ponajviše zbog neraspoloženog i nepreciznog Urugvaja.

Prva izglednija prilika bila je u 19. minutu kada je Federiko Valverde dočekao centaršut u šesnaestercu Južne Koreje i promašio. Šut mu je prošao malo iznad prečke. Lopta je otišla u gol-aut.

Igrao se 34. minut kada je Ui-Jo Hvang promašio cijeli gol i apsolutni zicer. Primio je loptu u kaznenom prostoru protivnika i tukao po golu, ali loše. Lopta je otišla iznad gola.

Devet minuta kasnije veteran Dijego Godin je savršeno skočio na centaršut iz kornera i pucao glavom, ali je pogodio lijevu stativu i bila je ovo najbolja prilika za Urugvaj.

Darvin Nunez je u 63. minutu imao polušansu, poslao loptu u šesnaesterac, ali je Sung-Gju Kim dobro reagovao i prekinuo napad „Nebeskoplavih“.

Isti igrač je u 81. minutu je pokupio dodavanje na ivici kaznenog prostora, ali loše je tukao i „bubamara“ je otišla daleko od desne stative. Pokušavao je Urugvaj, ali bili su to jalovi napadi.

Samo nekoliko minuta kasnije Edinson Kavani je bio u odličnoj prilici za postizanje gola. Skočio je najviše u šesnaestercu i dobro tukao glavom. Morao je biti precizniji.

Poslije Kavanija, u 90. minutu Valverde je pokušao šutirao je snažno i precizno s velike udaljenosti, ali je pogodio lijevu stativu. Da je išlo samo malo više udesno bio bi to sjajan gol.

Međutim, nijedna šansa se nije uspjela materijalizovati, te su ove dvije selekcije završile meč sa 0:0.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This