Jokiću nema ravnog: Nikola pokorio i Majami, Zapad se klanja Nagetsima

Jokiću nema ravnog: Nikola pokorio i Majami, Zapad se klanja Nagetsima

Jokić je odigrao skoro idealnu partiju pošto je bio najefikasniji igrač utakmice sa 27 poena

Jokić je odigrao skoro idealnu partiju pošto je bio najefikasniji igrač utakmice sa 27 poena uz šut 12/14 za dva i 3/3 sa slobodnih bacanja, a svemu tome je pridodao 12 skokova i osam asistencija.

Ono što se dodaje ovom skoro savršenom učinku jeste igra bez izgubljene lopte, a Srbijanac je na terenu proveo nešto manje od 34 minuta.

Majami bi sigurno dobio da nije bilo alfe i omege Denvera svih prošlih sezona. Florida je vidjela jednu dinamičnu košarku domaće ekipe koja je uspjela da napravi veoma dobar uvodni plan i poklopi protivnika na startu.

Jokić je bio odsječen, napadački neustralisan, te je to dalo „vrućini“ slobodu da ode na čak dvocifrenu prednost nakon sedam minuta igre.

Na snazi je ostalo -9 za Nagetse, pa je Nikola morao da se aktivira u tim momentima.

Njegova prava aktivacija je stigla sredinom druge deonice kada i sama ekipa, prirodno, na njegov pogon, dodaje gas i hvata priključak na 40:38, a onda uspeva i da povede 41:40.

Klackalica je trajala neko vrijeme i dozvolila gostima iz Kolorada da odu sa vođstvom na odmor.

Jokić: Odigrao sjajan meč. AP

Do kraja meča je Denver samo jednom izgubio prednost (69:67) i od tog momenta je plesao na ivici pobjede sve u tonovima Jokića koji je uspio da izvuče ekipu na suho.

Njemu je najviše pomogao Majkl Porter Džunior sa 17 poena i šest skokova uz čak 13 pokušaja za tri poena (5/13), dok je Brus Braun dodao poen manje.

Kod domaćina se trud na kraju nije isplatio Džimiju Batleru kojem je falila samo jedna asistencija da zabilježi tripl-dabl (24 poen, 10 uhvaćenih lopti i devet dodavanja), a zapažene role odigrali su Maks Stras sa 23, te Bam Adebajo koji je morao i da se bavi Jokićem u defanzivi sa 19 poena.

Denver je neprikosnoven u Zapadnoj konferenciji sa 40-18, a tek sjledeći je Memfis sa 34-22 i dva odigrana meča manje.

Sljedeći meč Nagetsi igraju u četvrtak na svom terenu protiv Dalasa kada Nikoli u goste, u balkanskom derbiju, dolazi Luka Dončić.

(Avaz)
CATEGORIES
Share This