Jokić sve bliži trećoj MVP tituli: Isplivali glasovi, Nikola ubjedljivo prvi

Jokić sve bliži trećoj MVP tituli: Isplivali glasovi, Nikola ubjedljivo prvi

Sve je bliži Nikola Jokić trećem uzastopnom MVP priznanju u NBA ligi, nešto što nije pošlo za rukom još od Lerija Birda najjača liga na svijetu nije imala istog MVP tri sezone zaredom.

Naime, Jokić je dobio ukupno 913 glasova pripadnika medija, a iza sebe je ostavio nekadašnjeg osvajača Janisa Adetokunba. Na trećoj poziciji je Džoel Embid, potom slijede Džejson Tejtum, Luka Dončić, Dža Morant…

Na toj listi iza Nikole prvi pratilac je Janis sa 552, Embid ima 490, Tejtum 410, Luka 218, a recimo Kevin Durent i Stef Kari imaju samo po jedan poen. Sistem glasanja je takav da prvo mjesto nosi 10, drugo 7, treće 5, četvrto 3 i prvo 1 bod. Srbin je dobio 77 glasova za prvo mjesto, 15 za drugo, 7 za treće i 1 za četvrto. Prema ovoj listi centar Denvera je ostavio konkurente daleko iza.

U prethodne dvije sezone Nikola je osvajao ovo prestižno priznanje. Ukoliko uspije i treći put to da učini pridružiće se odabranom društvu. Po tri nagrade imaju Leri Bird, Vilt Čembrlen i Bil Rasel. Mogao bi za nekoliko mjeseci da im se pridruži i Jokić. Još jedna stvar koja mu ide u prilog jeste i to što je na prvom mjestu Zapada sa Denverom, ekipa ima skor 41-18. Ove sezone prosječno bilježi tripl-dabl – 24,7 poena, 11,5 skokova i 10,1 asistenciju po utakmici, piše Mozzart sport.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This