Jokić saznao rivala: Buker brojao do 47, Finiks se izborio sa osakaćenim Klipersima (VIDEO)

Jokić saznao rivala: Buker brojao do 47, Finiks se izborio sa osakaćenim Klipersima (VIDEO)

Finiks Sansi uspjeli su da se plasiraju u polufinale zapadne konferencije nakon što su savladali Kliperse u petoj utakmici punoj neizvjesnosti sa 136:130.

Uspio je Finiks da se izbori sa ispovrijeđivanom ekipom iz Los Anđelesa koja je u još jednom plej-ofu bila bez praktično ikakve pomoći Džordža i Lenarda. Ponovo je Pauel predvodio Kliperse sa 27 poena, a sa 20 ga je pratio Plamli.

Na drugoj strani još jednu brutalnu partiju odigrao je Devin Buker koji je ovaj put ubacio 47 poena, uz sedam skokova i deset asistencija. Kevin Durent ga je pratio sa 31, a dabl-dabl ostvario je Diandre Ejton, navodi Sportal.

https://twitter.com/Suns/status/1651074057042030592?s=20

Još jedan pravi rolerkoster priredili su Sansi i Klipersi ljubiteljima košarke, pošto smo ponovo mogli da vidimo nekoliko potpuno različitih četvrtina. Poslije ujednačene prve, pred odlazak na poluvrijeme gosti su bolje zatvorili drugu četvrtinu i odvojili se na +9.

Na samom startu drugog poluvremena stekli su i prvu dvocifrenu razliku Klipersi, ali je Finiks ubrzo napravio seriju 33:7 i tako stekao ogromnih 20 poena prednosti pred ulazak u odlučujuću četvrtinu.

Iako su zakomplikovali sebi život Sansi krajem utakmice kada su dopustili Klipersima u jednom momentu da priđu na jedan posjed zaostatka, srljanjem protivnika i mirnom rukom sa linije za slobodna bacanja uspjeli su bez pretjerane drame da privedu meč kraju.

Pobjedom na ovom meču Finiks je zakazao duel sa Denver Nagetsima koji su nešto ranije obezbjedili prolazak u polufinale pobjedom nad Minesotom.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This