Jokić: Ovo se dešava jednom u životu

Jokić: Ovo se dešava jednom u životu

Srpski centar Nikola Jokić drugu godinu zaredom daje izjavu za “NBA on TNT”, poslije uručivanja MVP nagrade.

Ove godine je bilo dosta drugačije u odnosu na prošlu, s obzirom da su predstavnici Denver Nagetsa stigli u Sombor i Nikoli u štali sa konjima uručili MVP trofej.

U društvu Majka Melouna, Džefa Kronkea i ostatka delegacije Denver Nagetsa, Jokić je proslavio osvajanje MVP nagrade, a zatim je dao izjavu za “NBA on TNT”, gdje su kao i uvijek Erni Džonson, Keni Smit, Čarls Barkli i Šekil O’Nil.

 

Erni Džonson se na početku našalio i rekao da je ovo prvi put da je MVP nagrada dodijeljena u štali za konje.

– Sigurno je prvi i jedini put – rekao je Jokić uz osmijeh i nastavio: – Nevjerovatno je. Mi smo, moj trener i ja, radili sa konjem jedan tip brzog treninga, bio je to jedan regularan dan. Ja sam ga pitao zašto ne idemo ujutru, ali dobro, mislio sam da ide na pecanje. Kada sam se vratio u štalu vidio sam da su svi tu. Vidio sam kuma u kolima i pitao sam se šta će on sad ovde. Vidio sam ih sve u majicama, bio je to veoma emocionalan momenat. Niko nije došao baš ovde. Ovo se dešava jednom u životu.

Nikola je nekoliko puta naglasio da ga nagrade ne interesuju, pa je Ernija sada zanimalo šta misli, pošto je tek treći centar sa MVP titulama zaredom, poslije Mozesa Melouna, Bila Rasela i Vilta Čemberlena. Jokića je zanimalo da li je i Šek to uspio, pa mu je Džonson rekao da nije, što je srpskog centra iznenadilo.

– Sada ne razmišljam toliko o tome, ali kada budem star i debeo biće drugačije, pričaću mojoj deci da sam nekada davno bio veoma dobar u igranju košarke. Svi znaju da sam ja uvijek isti, nadam se da ću ostati isti i poslije ovoga. Biti u društvu sa Viltom i ostalim momcima i ući u istoriju ovog sporta, to dosta govori. Znači mi mnogo, to je moja zaostavština – jasan je Jokić.

Kako je razmišljao Jokić kada je imao samo osam godina i ko mu je bio inspiracija, zapitao se Džonson, pošto je imao njegovu staru legitimaciju Košarkaškog saveza Srbije.

– U tom trenutku me nije toliko zanimala košarka. Čistio sam kutije, čistio sam za konjima. U tim godinama me nije interesovalo tako. Tek do 13, 14 godine nisam ozbiljnije igrao košarku. Tata je morao da zove trenera da me vrati u tim. Kada sam došao tek u NBA počeo sam da se ugledam na Tima Dankana, ugledao sam se na njega. Prije toga, kao Dirk Novicki, Lamarkus Oldridž, Boris Dijao – rekao je Jokić.

CATEGORIES
Share This