Jokić nije mogao sam protiv „Bikova“

Jokić nije mogao sam protiv „Bikova“

Nagetsi su imali 30-4 kod kuće i lovili su istoriju, predvođeni Nikolom Jokićem i njegovom zvjezdanom sezonom, ali ni on nije mogao sam dok se činilo da Bulsi nestaju iz plej-in potjere za Istočnu konferenciju. Sve što su „Bikovi“ učinili bilo je razbijanje Denvera u jednostranoj pobjedi rezultatom 117:96.

Bulsi su ušli u srijedu jureći  Vašington Vizardse s rezultatom 31-35 za posljednju utakmicu u Istočnoj konferenciji.

Fantastični Jokić i njegovi saigrači iz Nagetsa ušli su u noć u potrazi za istorijom.

Dvije franšize koje naizgled idu u dva vrlo različita smjera.

Zahvaljujući stalno zaključanoj odbrani, tekućem napadu, kao i Zaku LaVajnu koji je predvodio Bulse (30-36) s 29 koševa, gostujući tim izvukao je svoju najnevjerovatniju pobjedu sezone, pobijedivši tim Nagetsa koja je bila 30-4 u „Bol Areni“ ove sezone.

Nije prvi put da su Bulsi pobijedili elitnu ekipu ove sezone, a sada se postavlja pitanje mogu li konačno uzeti zamah i nastaviti s njim.

„U ovom trenutku nas nije briga što se dogodilo prije. Moramo pobijediti u svakoj utakmici jer je to pozicija u koju se postavljamo. Svaka pobjeda je velika pobjeda. Ako je protiv Denvera, ako je protiv bilo koga. To je jednostavno mentalitet koji moramo imati u budućnosti kako bismo sebi dali šansu da idemo kamo želimo. Iscrpili smo sve naše greške i igre s bacanjem. Moramo dati sve od sebe’, rekao je LaVajn o pobjedi.

Nije naštetilo tome što su Vizardsi izgubili od Atlante.

Posljednje što sebi sada „Bikovi“ mogu priuštiti je izgubiti taj zamah u subotu u Hjustonu.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This