Jokić je promijenio košarku

Jokić je promijenio košarku

Svi igrači sa prostora bivše Jugoslavije su u dobrim odnosima, pa se tako i Nikola Vučević, Nikola Jokić i Luka Dončić druže u Sjedinjenim Američkim Državama kada imaju vremena.

Vučević je nedavno bio i na utakmici Crvene zvezde, a trenutno se nalazi u Crnoj Gori, čiji je košarkaški reprezentivac. On je za “Nova TV” govorio o Jokiću i Dončiću. Posebno je pohvalio Jokića, dvostrukog uzastopnog MVP-ja najjače košarkaške lige svijeta.

– Pa da, nevjerovatno. Mali broj igrača je to uspio i ti koji su to uspjeli su najbolji igrači u istoriji NBA lige. On je promijenio košarku, način na koji on igra, to niko do sada nije radio, pogotovo ne centar. Ta dodavanja, igra s takvom lakoćom, da tako razume igru. Imamo i dobar odnos, kad je bio Kovid igrali smo dosta video-igre jedan protiv drugog. I moram reći da je dobar, bolji je od mene, najviše volimo da igramo Counter Strike – rekao je Vučević.

Nije nimalo igrati protiv takvih igrača.

– Pa, nije lako. Ali, posebno je igrati protiv igrača s ovih prostora. Lijepo je da nas toliko ima i da imamo značajne uloge. Naravno, Jokić MVP, Luka među najboljim igračima tamo. Igrati protiv Luke… Ma, on je jedan od najboljih igrača u NBA. Uvijek je to veoma težak zadatak – kaže Nikola.

Pohvalio je i Dončića, čija step-bek trojka je jedno od najjačih oružja u NBA ligi.

– E, to je… Baš se sjećam situacije iz Orlanda prošle sezone. Igramo mi, udvajamo ga, a on dva tri puta za redom krene u step-bek i pogodi trojku. Rekao sam mu, ma dobro je više Luka, dosta je, tri zaredom.. A kaže on, šta ću vam kad me šaljete ulijevo. Veliki igrač – zaključio je Vučević

rpskainfo

CATEGORIES
Share This