Japanci srušili Nijemce

Japanci srušili Nijemce

Samo osam minuta od početka meča, Japan je šokirao “Pancere”, Daizen Maeda je postigao gol ali se sudija nije slažio sa tim, pomoćni arbitar je signalizirao ofsajd.

Prva ozbiljnija prilika za selekciju Njemačke bila je u 21. minutu kada je Džošua Kimih ostao “kratkih rukava”. Imao je puno prostora i odlično tukao u lijevu stranu gola, ali mu je golman sjajno odbranio šut.

Samo pet minuta kasnije činilo se da je Vataru Endo igrao rukom u šesnaestercu. Igra se zaustavila što je značilo da je sudija Ivan Barton dobio informaciju da se provjerava penal situacija, koristeći VAR tehnologiju. Svirana je najstroža kazna.

U 33. minutu Ilkaj Gundogan je tukao sa bijele tačke i pogodio po sredini gola, Njemačka je povela 1:0.

Tokom 45. minuta Džamal Musijala je upropastio veliku priliku. Lijepo je primio loptu na ivici šesnaesterca i pucao iz obećavajuće pozicije. Međutim, lopta je završila na tribini.

Igrala se četvrta minuta nadoknade, Serž Gnabri je lijepo odigrao u kaznenom prostoru, a loptu je primio Kai Haverc. Mirno je poslao loptu u mrežu iz blizine, međutim bio je to ofsajd.

Na isteku časa igre Gundogan je utrčao u šesnaesterac i natjerao saigrača da mu doda. Dobio je fantastičnu loptu i šutirao iz blizine, ali je pogodio desnu stativu. Nije imao sreće, mogao je to biti sjajan gol za “Elfove”.

Japan je pritiskao “Pancere” u drugom poluvremenu i nije im dozvoljavao da se opuste i probaju graditi igru za drugi pogodak.

U 73. minutu Džunua Ito je bio u odličnoj šansi u petercu protivničke selekcije. Pucao je u desnu stranu gola, ali je Manuel Nojer sjajno to odbranio.

Dva minuta kasnije Takumi Minamino je tukao iskosa, sa ivice peterca, Ricu Doan je bio prvi na odbijenoj lopti i zakucao ju u mrežu Njemačke. Rezultat je bio 1:1.

Onda, šest minuta prije kraja regularnih 90 minuta šok na stadionu. Bivši igrač Partizana, Takuma Asano je postigao gol za totalni preokret. Pratio je lijep centaršut u šesnaesterac, utrčao je i poslao loptu pod prečku.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This