Izborili opstanak na terenu, ali i dalje strijepe

Izborili opstanak na terenu, ali i dalje strijepe

Everton je izborio opstanak na zelenom terenu, a borbu za izbjegavanje posljednjeg mjesta koje vodi u Čempionšip vodiće Barnli i Lids.

Međutim, ova dva kluba odlučila su da povedu pravnu borbu protiv ekipe sa Gudisona sumnjajući da su trošili više od dozvoljenog. Barnli i Lids su zatražili od Premijer lige da se povede istraga povodom finansija direktnog konkurenta za opstanak. Oni ističu da su prijavljeni gubici Evertona za posljednje tri sezone čak 372 miliona funti, a po pravilniku Premijer lige za taj period dozvoljeno je 105 miliona funti.

Everton je prijavio gubitak u posljednje dvije sezone od 170 miliona funti, ali uz opravdanje da se to dogodilo zbog pandemije koronavirusa. Takođe ističu da su tu troškovi novog stadiona i klupske akademije kao i ženskog tima.

Ekipa sa Gudisona doživjela je i veliki finansijski udarac kada je morala da raskine sponzorske ugovore sa kompanijama u suvlasništvu Ališera Usmanova pošto je ruski milijarder potpao pod sankcije Velike Britanije usljed oružanog sukoba u Ukrajini.

Moguće je i da se oduzmu bodovi Evertonu ukoliko se dokaže da su optužbe tačne, a to bi značajno moglo da utiče na poredak na tabeli.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This