Ivana Španović Vuleta spremna za osvajanje novog “dijamanta”

Ivana Španović Vuleta spremna za osvajanje novog “dijamanta”

Srpska i svjetska “kraljica sportova” bogata je “vanvremenskim dijamantom” koji iz godine u godinu ima sve veću vrijednost i status sportskog božanstva.

 

Srpska atletičarka Ivana Vuleta Španović će se ovog vikenda takmičiti na drugom Vanda dijamantskom mitingu koji će se održati 21. maja 2022. godine u Birmingemu.

Nakon što je ove zime pokorila svijet i popela se na tron Svjetskog atletskog prvenstva u dvorani koje je održano u Beogradu, Ivana spremno najavljuje i sezonu na otvorenom.

Ove godine čekaju je dva velika takmičenja: Svjetsko atletsko prvenstvo na otvorenom koje će se održati u američkoj državi Oregon od 15. do 24. jula, dok će se Evropsko prvenstvo održati u Minhenu (Njemačka) od 15. do 21. avgusta 2022. godine.

– Ivana će otvoriti takmičarsku sezonu na Mitingu dijamantske lige u Birmingemu 21. maja 2022. Skakaće iz nešto kraćeg zaleta, a rezultat sa kojim bi bili zadovoljni je u zoni 6,70 – 6,80 m. Nedjelju dana nakon Birmingema Ivana će otputovati u Judžin, takođe na Miting dijamantske lige. Nakon toga slijedi tempiranje forme za Svjetsko prvenstvo koje je sredinom jula – rekao je Ivanin trener, Goran Obradović.

Srpska atletska kraljica ima 16 pobjeda na mitinzima Dijamantske lige i bila je tri puta ukupna pobjednica. Po tome je Ivana rekorderka među skakačicama udalj.

Na startnim listama skoka udalj na takmičenjima koja slijede nalazi se olimpijska i svjetska šampionka Malaika Mihambo, kao i Loren Ugen osvajačica bronzane medalje sa Svjetskog prvenstva u dvorani (Beograd 2022).

nova.rs

CATEGORIES
Share This