I Višković poziva na „široku“ koaliciju u Srpskoj

I Višković poziva na „široku“ koaliciju u Srpskoj

– Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da predstojeća godina, globalno gledano, neće biti laka zbog čega podržava napore predsjednika Srpske Milorada Dodika da stvori što je moguće stabilniju i širu koaliciju stranaka sa sjedištem u Republici koja će i dvotrećinskom većinom u parlamentu braniti republičke interese.

„Cilj toga je zaštita Srpske jer se jedino možemo sačuvati sa minimumom nekog našeg jedinstva. Potrebno je stvoriti što jači mehanizam odbrane interesa Srpske“, naglasio je Višković.

On je istakao da je dvotrećinsku većinu u parlamentu Srpske važno imati radi zaštite vitalnog nacionalnog interesa Srba, a sve zbog iskazanih namjera ostala dva člana Predsjedništva BiH da rade na štetu Republike, pa i na stvaranju građanske države u kojoj bi srpski narod postao nacionalna manjina, hrvatski statistička greška, a bošnjački imao dominaciju i kreirao odluke.

„Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović će po svemu sudeći biti prinuđena da potegne vitalni interes i da konačan sud da Narodna skupština Republike Srpske“, rekao je Višković sinoć za prnjavorsku Televiziju „К3“.

On je naglasio da na tom planu treba biti jedinstven u zaštiti vitalnog interesa Srba i Republike Srpske bez obzira na to ko je vlast ili opozicija.

Višković je rekao da sluti da su rukovodstva pojedinih stranaka opozicije, odbijanjem da se uključe u ovu koaliciju, to uradila prema instrukcijama određenih centara moći.

On je naglasio da je cilj formirati dvotrećinsku većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske i da bi se određene prevaziđene i druge stvari mijenjale u Srpskoj poslije dugo vremena.

Višković je naveo da se to odnosi i na određene odredbe Ustava Srpske kao ključnog dokumenta svake organizovane zajednice i istakao da ništa na tom planu neće biti rađeno na bilo čiju štetu.

(Srna Foto: Srna)

CATEGORIES
Share This