Haos u Španiji: Slavni klub pred ispadanjem, 15 hiljada navijača na ulici tražilo ostavke (VIDEO)

Haos u Španiji: Slavni klub pred ispadanjem, 15 hiljada navijača na ulici tražilo ostavke (VIDEO)

Fudbalski klub Valensija prolazi kroz krizu rezultata koja je dovela do toga da je u zoni ispadanja i sa svega 20 osvojenih bodova zauzima 18. poziciju na tabeli.

Takvo stanje izazvalo je nezadovoljstvo navijača koji su to pred utakmicu protiv Atletik Bilbaa odlučili da do znanja stave čelnicima kluba, pošto su izašli na ulice pred početak meča, piše Sportal.

U želij da do promjena dođe što prije, oni su se pod sloganom “Bori se ili umri”, “Libertad VCF”, kako se naziva opozicija trenutnog vlasnika Pitera Lima, sat vremena pred start duela okupili oko 15 hiljada pristalica. Navijači su van stadiona ostali sve do 19. minuta, simbolično, pošto je klub osnovan 1919. godine.

“Lim ide kući”, kao i “Lažov” uz predsjednika Valensije, Lejhuna, samo su neki od transparenata koje su navijači nosili, ali je bio i dio onih koji nisu željeli da propuste početak, pa su ušli ranije na stadion i sa negodovanjem nastavili na tribinama.

Tim sa Mestalje je u seriji od četiri poraza u Primeri, dok je posljednji put slavio 10. novembra protiv Betisa (3:0) na svom stadionu. Ipak, ni prvi konkurent nije Valensiji mnogo pobegao, Espanjol ima svega bod više, Kadiz i Almerija po dva, a Valjadolid i Selta tri.

 

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This