Haos u Italiji: Navijač Dinama izboden u zadnjicu

Haos u Italiji: Navijač Dinama izboden u zadnjicu

Neposredno prije utakmice Milana i Dinama, na koju je doputovalo oko 4.000 hrvatskih navijača, 39-godišnji navijač gostujućeg tima uboden je nožem u zadnjica nakon čega je prevezen u bolnicu.

Kako potvrđujui italijanski mediji, Milanovi Ultrasi napali su noževima dvojicu Dinamovih navijača uoči međusobne utakmice Milana i Dinama u drugom kolu Lige šampiona.

“Nije provjereno, ali čini se da je nedaleko od San Sira jedan hrvatski navijač izboden nožem“,rekao je jedan navijač Milana.

Italijanski mediji nedugo potom potvrdili su da su napadnuta dva Dinamova navijača. Jedan je uboden nožem. Hitna je brzo došla i na vrijeme mu je ukazana pomoć tako da mu život nije ugrožen.

Gazzetta dello Sport javlja da su prije utakmice Milan – Dinamo u drugom kolu Lige šampiona pred San Sirom napadnuta dva 39-godišnja navijača Dinama, od kojih je jedan izboden nožem.

Sreća u nesreći je, navodi Gazzetta, što je taj dinamovac dobio ubod u predjelu zadnjice, pa ne bi trebao imati teže posljedice, posebno što je ubrzo nakon napada hospitalizovan.

Prethodno je grupa od nekoliko stotina Bad Blue Boysa salutirala je nacistički u korteu kojim su krenuli prema stadionu San Siro.

Osim toga, italijanska policija je tokom dana zaplijenila dimne bombe, teleskopsku palicu te brojne oštre predmete i noževe od navijača Dinama. Čak 40 hrvatskih državljana je uhapšeno i odvedeno na identifikaciju.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This