Gudurić: Posebna utakmica za Obradovića i Partizan

Gudurić: Posebna utakmica za Obradovića i Partizan

Košarkaši Fenerbahčea od 18.45 sati dočekaće beogradski Partizan u 15. kolu Evrolige, a srpski reprezentativac Marko Gudurić vjeruje da će ovaj okršaj biti poseban za obje ekipe.

Fenerbahče je lider Evrolige sa 10 pobjeda i četiri poraza i imaće ulogu favorita protiv beogradskih crno-bijelih, koji su na učinku od 5-9. Ekipa Dimitrisa Itudisa ima rezultatsku krizu sa dva evroligaška poraza dočekuju osokoljeni Partizan, koji je u prethodnom kolu srušio šampiona Evrope.

-Posebna utakmica za Željka i Partizan, ali i za nas jer ne igramo najbolje u posljednje vrijeme. Moramo da se izvlačimo, da probamo da odbranimo domaći teren. Raduje me što su se neki igrači vratili u ekipu. Siguran sam da će biti puna hala, posebno što se Željko vraća. Biće sjajna atmosfera i nadamo se dobrom rezultatu– rekao je Marko Gudurić za Sportal.

Fener je mučio muku sa povređenim igračima, Partizan je imao hronično loše odigrane završnice.

– Partizan je sjajna ekipa imaju odlične igrače. Mnogo puta su izgubili na jednu loptu. Za nas je ključno prvo poluvrijeme i kako ćemo da otvorimo utakmicu. Važno će biti da spriječimo poene u tranziciji. U posljednjim utakmicama koje smo izgubili u turskom šampionatu i Evroligi, dozvolili smo protivnicima mnogo poena u tranziciji i sve mečeve smo u prvom poluvremenu gubili sa 20 razlike. Za nas je ključno da budemo koncentrisani, da otvoio dobro utakmicu i mislim da ćemo imati dobru šansu da pobedimo.

Gudurić ističe da pored bekovske linije Partizana, najveća opasnost dolazi od centra Matijasa Lesora.

-Imaju sjajnu bekovsku liniju, sjajne šutere i to je stil igre koji je poznat kod Željka. Igra se nesebično, traži se uvijek otvoren šut. Lesor igra sjajno, ima odličnu sezonu i energiju. Dominira u reketu, čini mi se da je lider u Evroligi po skokovima. Biće ključno da probamo i njega da zaustavimo, da limitiramo skokove u napadu i zaustavimo poene iz druge prilike – kaže 27-godišnji bek.

Reprezentativac  Srbije odlično igra ove sezone, bez pretjeranih oscilacija, a u dosadašnjih 14 kola prosječno je biležio 12.2 poena, 3.3 skokva i 3.2 asistencije.

– Raduje me što sam konstantan. Bilo je dobrih utakmica, ali igrali smo na početku sjajno kao ekipa i možda malo neočekivano, jer je tim bio nov. Novi igrači, novi trener, nov sistem. Obično je potrebno više vremena da sve to klikne. Zadovoljan sam što nemam prevelikih padova u igri, mislim da je to nešto što je došlo sa godinama i iskustvom. Prija mi ovde, peta mi je sezona. Sve mi je poznato i lako mi je bilo da se naviknem na trenera. Igrao sam mnogo puta protiv Itudisa, ima dosta sličnih sistema kao i kod Željka. Dugo su radili zajedno, ista su škola. Sve je kako treba – zaključio je Gudurić.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This