Fudbalski savez BiH kaznio Velež oduzimanjem bodova, Hasiću dvije godine suspenzije

Fudbalski savez BiH kaznio Velež oduzimanjem bodova, Hasiću dvije godine suspenzije

Nakon sjednice Takmičarske komisije, o kazni za FK Velež razgovarali su i članovi Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i donijeli odluku o kazni za mostarski klub.

Između ostalog, tema sjednice bila je utakmica 10. kola m:tel Premijer lige BiH između Veleža i Borca, a koja je prekinuta u finišu susreta. Danas je Takmičarska komisija NSBiH registrovala meč službenim rezultatom 0:3.

Disciplinska komisija je danas razmatrala odluke o kazni za predsjednika FK Velež, Šemsudina Hasića, kao i za lica odgovorna za propuste u organizaciji utakmice odigrane jučer na stadionu Rođeni.

Fudbalski savez BiH saopštio je odluke sa sjednice Disciplinske komisije NSBiH. FK Velež je kažnjen novčano i oduzimanjem tri boda, a stadion Rođeni je suspendovan u narednih šest utakmica.

Žestoku kaznu saznao je i predsjednik FK Velež Šemsudin Hasić kojem je zabranjeno obavljanje funkcija u nogometu u naredne dvije godine.

“FK Velež se kažnjava novčanom kaznom od 10.000 KM i oduzimanjem tri boda,

Suspenduje se stadion FK Velež na šest utakmica,

Prethodno, Fudbalski savez BiH se oglasio saopštenjem u kojem je oštro osuđen napad kojeg su, za sada neidentifikovana lica izvršila nad službenim osobama.

(Klix)

CATEGORIES
Share This