Fudbaleri Srbije uz Piksija: Ostavite nas na miru ili nećemo u Katar

Fudbaleri Srbije uz Piksija: Ostavite nas na miru ili nećemo u Katar

 

Nedavno su košarkaši Srbija igrali na Evrobasketu, a uvod je bio precrtavanje Miloša Teodosića samo osam dana od okupljanja “orlova”.

Skandal neviđenih razmjera (navodno) nije uticao na ekipu, kapiten to nije zaslužio, pa makar odluka došla i od legendarnog stručnjaka kakav je selektor Svetislav Pešić.

Trofejni trener i njegovi izabranici proveli su se kao bosi po trnju, a jedan drugi selektor, Dragan Stojković Piksi, pak ima drugačiji “problem”.

Nenad Bjeković, “njegov” kandidat za predsednika FSS je izgubio, odnosno nije dobio podršku koja je bila viđena, jer se činilo da će ozvaničenje biti samo formalnost.

Umjesto toga, fijasko, haos, prepucavanje, i sve ono što čini srpski fudbal, a reprezentaciju za manje od 20 dana čeka Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Zato je jedinstvo igrača nešto čime može da se diči, samo što će usput voditi i neke druge bitke, one van terena.

Kako nezvnaično saznaju neki beogradski mediji, Piksiju su se javili pojedini reprezentativci, ne mali broj njih, i pružili podršku selektoru u svemu što radi, pa makar kovertirao i ostavku.

– Ostavite nas na miru ili nećemo u Katar – glasila je njihova poruka, kojom su jasno istakli šta i sa kim žele.

http://srpskacafe.com/2022/04/piksi-o-zrijebu-za-sp-teska-je-grupa-ali-mi-se-ne-bojimo/

Jasno je da “orlovi” ne žele da se bilo šta mijenja, pogotovo ne u danima koji prethode Svjetskom prvenstvu u Kataru, iako su skandali opet zasuli srpski fudbal kao u “slavnim” danima.

Oni koji nose dres nacionalnog tima zato ne daju da se udari na one koji su pomogli da reprezentacija poslije godina problema konačno izgleda ovako kako izgleda.

Srbija ima fudbalere za ponos, nacionalni tim koji slavi usred Portugala za plasman na Mundijal, koja se nikoga ne boji, već igra lijepo za oko, napadački i bilježi sjajne rezultate.

Jednostavno, fudbaleri Srbije stali su uz selektora sa jasnom namjerom kako bi zajedno spriječili da bilo šta utiče na atmosferu pred put u Katar.

Insistiraju da postojeće stanje ostane na snazi i da u miru mogu da se spremaju za sve ono što ih čeka na Svjetskom prvenstvu.

A poslije? Bjeković je precrtan, Branislav Nedimović je već viđen u fotelji prvog čovjeka srpskog fudbala od januara, sa Piksijem ili bez njega.

Zašto ne možemo samo da uživamo u fudbalskim uspjesima i maštamo o četvrtfinalu Mundijala? Ko je rekao polufinale?

Nova.rs

CATEGORIES
Share This