FIFA potvrdila: Poznata tri učesnika Svjetskog prvenstva 2026.

FIFA potvrdila: Poznata tri učesnika Svjetskog prvenstva 2026.

Krovna kuća svjetskog fudbala (FIFA) zvanično je potvrdila da će reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, Meksika i Kanade bez kvalifikacija igrati na Svjetskom prvenstvu 2026. godine.

Mundijal za tri godine biće istorijski jer će prvi put biti organizovan u tri zemlje. To su SAD, Kanada i Meksiko, a zbog toga nije bilo definisano da li će se sve plasirati direktno na Svjetsko prvenstvo.

FIFA je danas donijela zvaničnu odluku i otklonila sve dileme. Naime, sve tri reprezentacije izborile su plasman na Mundijal bez kvalifikacija.

Po mnogo čemu Svjetsko prvenstvo 2026. biće istorijsko. FIFA je odlučila da proširi spisak učesnika, tako da će na završnom turniru igrati čak 48 selekcija.

Tri zemlje biće domaćin Mundijala, ali će dominantan domaćin biti SAD. Od 80 utakmica, čak 60 biće odigrano na teritoriji SAD, a po 10 u Kanadi i Meksiku.

U konkurenciji za organizaciju Svjetskog prvenstva bile su samo dvije države. SAD su se „borile“ s Marokom da dobiju organizaciju, a naknadno su se pridružile Meksiko i Kanada aplikaciji SAD.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This