FIFA: Istraga zbog sporne zastave u svlačionici Srbije

FIFA: Istraga zbog sporne zastave u svlačionici Srbije

FIFA je pokrenula istragu zbog zastave koja se našla u svlačionici selekcije Srbije pre početka utakmice sa Brazilom.

Orlovi su u četvrtak odigrali prvi meč na Svetskom prvenstvu u Kataru. Na startu takmičenja u grupi G izgubili su od Brazila sa 2:0.

Posle utakmice na društvenim mrežama se pojavila fotografija iz svlačionice Srbije, na kojoj se vidi okačena zastava sa slikom Kosova i natpisom:
“Nema predaje”.

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija na kojoj se vidi Kosovo i Metohija sa zastavom Srbije uz poruku „Nema predaje“.

Traženo je od FIFA da se zbog ove zastave reaguje, a to se upravo i desilo.

U subotu tokom dana su strani mediji preneli da je FIFA pokrenula istragu protiv Srbije, te da naš tim čeka kazna. Nije poznato na koji način bismo bili kažnjeni, te nam ostaje samo da čekamo i vidimo kako će se situacija dalje razvijati.

Odmah tražili kaznu

Slika je izazvala nezadovoljstvo i ljutnju kod, pre svega, pripadnika albanske zajednice.

– Nacionalni tim Srbije praktično poziva na genocid na Kosovu tokom Svetskog prvenstva. Odvratno – bio je jedan od komentara.

– Kosovo je punopravna članica FIFA, sada treba do kraja istiskivati pravdu i tražiti kažnjavanje Srbije – pisalo je u drugoj objavi.

– FIFA treba da zabrani srpske šovinističke poruke ili slogane koji predstavljaju direktan napad na Kosovo, punopravnu i ravnopravnu članicu FIFA. Svetsko prvenstvo ne bi trebalo da se pretvori u proslavu genocida. Zvaničnici bi trebalo da vode računa o ovim i sličnim slikama – poručio je treći.

(Sportal.blic   Foto:Twitter)

CATEGORIES
Share This