Evroliga na pola puta: Gužva na vrhu, za Top 8 fazu bori se 12 klubova (VIDEO)

Evroliga na pola puta: Gužva na vrhu, za Top 8 fazu bori se 12 klubova (VIDEO)

Poslije 17 kola elitnog košarkaškog takmičenja na Starom kontinentu jasno je jedino da apsolutno ništa nije jasno, niti otvoreno.

Koliko je ova sezona Evrolige ujednačena, uzbudljiva i neizvjesna svjedoči sam pogled na plasman klubova na polovini puta u regularnom dijelu takmičenja.

Teško da smo ikad imali priliku da vidimo da se čak pet ekipa sa istim učinkom “otima” za prvo mjesto.

Olimpijakos, Real, Monako, Baskonija i Barselona, sa odnosom pobjeda i poraza 11-6, prednjače u odnosu na konkurenciju, ali to je toliko mala, skoro beznačajna prednost u trenutnoj konstelaciji snaga.

Naime, deseti tim u “renkingu”, to je trenutno Zvezda (lošija od tri tima sa skorom 9-8, samo zbog koš količnika), ima tek dvije pobjede manje!

Nisu daleko ni ostali. Svi se nadaju, svi mogu, svi imaju solidne pozicije da se u nastavku sezone potuku za Top 8 fazu.

Kada je riječ o formi i konstantnosti, vrlo bitnom faktoru za konačan plasman, važno je reći da je tu, na primjer, Fenerbahče trenutno u najvećem poniranju sa pet uzastopnih poraza, ali je i dalje pri vrhu tabele sa tek pobjedom manje od pobrojanih pet lidera.

Partizan je, opet, u potpuno kontra ritmu od Fenerbahčea. Crno-bijeli blistaju iz kola u kolo, nanizavši četiri pobjede, koje su ih dovele na prag gornje polovine tabele.

Konstantnost pokazuje i Crvena zvezda, koja je od dolaska trenera Duška Ivanovića pretrpjela tek dva poraza, i to vrlo tijesna (Armani, Barselona), piše Telegraf.

U ovakvo ujednačenoj Evroligi, sa izuzetno jakim rivalima, svakako bi veliki uspjeh bio plasman među osam najbljoh i za jedne i za druge.

Poslije svega viđenog do sada, jedno je sigurno – prava uzbuđenja i košarkaške poslastice tek slijede.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This