Đokovićevo saslušanje biće dostupno za javnost na internetu

Đokovićevo saslušanje biće dostupno za javnost na internetu

Na veb stranici Federalnog okružnog i porodičnog suda Australije date su stroge instrukcije, a članovi javnosti koji žele da se pridruže strimu zamoljeni su da isključe svoju kameru i zvuk

Ljubitelji tenisa, a možda i čitava nacija, čekaće da saznaju kakav će biti ishod Đokovićevog saslušanja, piše Fokssport u vezi sa slučajem Novaka Đokovića koji je već nekoliko dana u pritvoru zbog navodno neispravne medicinske dokumentacije.

Ali, kako piše Fokssport, nedavni slučaj u decembru koji uključuje viktorijanskog premijera Danijela Endruza mogao bi da bude da da uvid u to šta bi se moglo dogoditi. Naime, Endruz je bio meta privatnog tužilaštva koje je pokrenuo muškarac iz Viktorije koji je smatrao da je premijer „prikrivao otvoreni čin izdaje“, a slučaj je bio dostupan na internetu za javnost.

Preko 900 ljudi prisustvovalo je onlajn saslušanju i ono je poprimilo divlji preokret, pošto su mnogi gledaoci počeli da pričaju, dijele skrinšotove i šalju slike Endruza.

Slično kao u slučaju premijera, na mreži je obezbijeđena veza sa Mikrosoft timovima za Đokovićevo saslušanje, kojim će predsjedavati Entoni Keli.

Na veb stranici Federalnog okružnog i porodičnog suda Australije date su stroge instrukcije, a članovi javnosti koji žele da se pridruže strimu zamonjeni su da isključe svoju kameru i zvuk.

There’s no scenario in which this isn’t a complete disaster. And I will bring you every glorious second of it Monday morning. https://t.co/O4lcBqQKae

— Karen Sweeney (@karenlsweeney) January 8, 2022

Đoković se suočava sa do četiri potencijalna ishoda sa saslušanja u ponedeljak. Pobjedom bi mu bilo dozvoljeno da ostane u zemlji i igra na Australijan openu, dok bi gubitak slučaja značio deportaciju. Ako se slučaj bude odugovlačio, Đoković bi mogao da dobije dozvolu da igra dok se o tome dalje raspravlja.

Ali slučaj bi mogao da dođe do istog ishoda i da se Đokoviću ne dozvoli da igra na turniru, što bi ga primoralo da napusti Australiju.

Podsjetimo, Đoković se trenutno nalazi u hotelu Park u kojem su smještene i izbeglice i tražioci azila.

IN4S

CATEGORIES
Share This