Đoković uz malo muke izbacio i Dimitrova

Đoković uz malo muke izbacio i Dimitrova

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u osminu finala turnira masters serije u Rimu.

On je danas, poslije dva sata i 20 minuta igre, u trećem kolu savladao iskusnog bugarskog tenisera Grigora Dimitrova sa 2:1, po setovima 6:3, 4:6, 6:1, pa sada čeka ime narednog rivala, a to će biti bolji iz večerašnjeg duela Britanca Kamerona Norija i Mađara Martona Fušoviča.

Meč je počeo brejkom koji je u prvom gemu napravio Dimitrov, ali je Novak silovito uzvratio. Naš teniser je dobio naredna četiri gema, poveo sa 4:1 i do kraja seta je tu prednost uspio da održi. Mogao je i ranije da dobije ovaj set, s obzirom da je na servis Dimitrova propustio četiri set-lopte u osmom gemu, ali je već u narednom potvrdio osvajanje seta.

Đoković je u istom stilu započeo i drugi set, u kom je brzo stekao brejk prednosti, poveo je sa 3:1 i izgledalo je da će ovaj meč brzo biti završen. Međutim, uslijedio je veliki pad u Novakovoj igri, što Dimitrov koristi da napravi dva brejka i seriju od 5:1 u gemovima, čime se izborio za ulazak u treći set.

Tada je, ipak, sve došlo na svoje mjesto, Đoković je od početka trećeg seta uspio da povrati dominaciju na terenu, poveo je sa 5:1 uz dva brejka prednosti, poslije čega mu je preostalo da rutinski privede meč kraju.

sportske.net

CATEGORIES
Share This