Đoković traži rješenje za ruske tenisere

Đoković traži rješenje za ruske tenisere

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković govorio je i o nastupu igrača iz Rusije na Srbija openu ali i izostanku sa Vimbldona.

Na Vimbldonu neće moći da igraju predstavnici Rusije i Belorusije između ostalih, nadmetanje u Londonu propustiće drugi igrač svijeta Danil Medvedev i četvrta igračica planete Arina Sabalenka.

Đoković ističe da je situacija teška.

-Pričao sam sa nekim ruskim igračima tokom turnira u Beogradu. Očigledno je ovo veoma teška situacija, oduzeto im je pravo da nastupe na možda i najvećem turniru na svijetu. Ja sam bio u sličnoj situaciji, možemo tako reći, ne u istoj, ali na početku godine sam iskusio nešto slično. Znam koliko je frustrirajuće kada ne možete da igrate. ATP će analizirati ovu situaciju, ali ja ne znam kakve će odluke doneti, nisam pričao sa njima“, izjavio je Novak Đoković u Madridu.

Poseban problem je svakako i bodovanje.

– Ostajem pri svom stavu da ne podržavam odluku Vimbldona. Mislim da to jednostavno nije pošteno. Sada je odluka na Turu i Vijeću igrača da vide kako će se stvari razvijati. Hoće li svi zadržati svoje poene, oduzeti 50% poena ili nešto drugo… Zbog kovida samo prije dvije godine imali oduzimanje poena, postoje neki modeli. Iskren da budem, više ne znam šta je ispravno, a šta ne. Možda je najrealnije da se zaštite poeni ruskih i bjeloruskih igrača“, istakao je srpski teniser.

Izvor: Srpskainfo

CATEGORIES
Share This