Đoković razočaran nakon eliminacije „Igrao sam najgori tenis ikada, razmisliću šta dalje“

Đoković razočaran nakon eliminacije „Igrao sam najgori tenis ikada, razmisliću šta dalje“

Najbolji srpski teniser Novak Đoković eliminisan je u trećem kolu US opena od Alekseja Popirina posle četiri seta 3:1 (6:4, 6:4, 2:6, 6:4), a nakon meča nije krio razočaranje.

Jedan od najgorih mečeva srpskog tenisera, ne samo u ovoj godini, već i u posljednjih nekoliko sezona, dok on smatra da je to billa njegova najslabija predstava ikada.

Poslije meča Đoković je istakao:

– Čestitam Alekseju i njegovom timu, igrao je bolje i zaslužio je pobjedu. Igrao sam najgori tenis ikada. S obzirom na to kako sam igrao, 3. kolo je uspjeh ovdje. Na ovako brzoj podlozi bez servisa, ne može nešto više da se uradi. Probao sam dosta stvari, ali bilo mi je mentalno izazovno da igram ovdje. Nisam mogao da nađem svoju igru. Užasan meč za mene. Zaslužuje sve pohvale, dobio je aktuelnog šampiona – rekao je Novak.

Potom je dodao:

– Drugačija podloga u odnosu na Pariz… Jesam potrošio mnogo energije poslije tog zlata, došao sam ovdje i nisam bio svjež mentalno i fizički. Ostao sam bez gasa, nije bilo problema, ali bez gasa. Nisam se pronašao, to je sve što mogu da kažem. Život ide dalje, pregrupisaću se i vidjeti šta me dalje čeka – istakao je Đoković.

Bio je razočaran Nole potpuno:

– Probao sam mnogo stvari, a onda sam u tome izgubio osnovu – tajming, ritam, tempo, sve. Mentalno sam se mnogo mučio, nisam bio ni blizu svog najboljeg nivoa. Osjećao sam se OK fizički, motivisan jer je slem, a igra mi se raspada. Moram da prihvatim da se turniri poput ovog dešavaju. Možda je zbog OI, ali…

Šta je uzrok loše igre?

– Ne znam, raspala mi se igra totalno. Nisam svjež od početka, pokušavao sam da nađem igru, brza je podloga bila. Bilo je mučno igrati na ovaj način i osjećati se ovako. Ponekad sam djelovao i osjećao se amaterski. Ali ovo je sastavni dio sporta. Razmišljao sam i da li da dođem uopšte ovdje, ali ovo je sport, tako je kako je. Kada nemam servis onda ne mogu da igram uopšte. Na momente je to izgledalo fino, bio je to neki osrednji nivo – istakao je Novak.

Prvi put od 2017. godine Đoković završava sezonu bez osvojenog slema.

– Imao sam osjećaj da na RG mogu da osvojim titulu, ali sam se tu povrijedio. VImbldon finale… OI jesu bile najveći cilj, tu sam odigrao najbolje. AKo je takva godina da se osvoji samo to zlato, prihvatam, čekao sam ga cijeli život. Rezultatski najslabija sezona u posljednjih 15 godina, tako se i osjećam, ali tako je kako je – dodaje Novak.

Šta dalje?

– Vratiću se u Beograd, pa ću da vidim kako se osjećam za dalje. Daleko mi je i Završni masters u Torinu na koji nisam uspio da se kvalifikujem još. Vidjeću kako se osjećam, pa ću donijeti odluku – istakao je Novak.

Agencije

CATEGORIES
Share This