Đoković prijeti Nadalu, Federer je daleko

Đoković prijeti Nadalu, Federer je daleko

Novak Đoković potvrdio je titulom u Tel Avivu da može još mnogo toga u tenisu i da je penzija daleko.

Malo je turnira odigrao ove godine, nije se mnogo trošio na terenu, pred Novakom je vrijeme.

To je pokazao riječima nedavno u Londonu na Lejver kupu, to je potvrdio djelima u Izraelu. Došao je i do 89. titule u svim takmičenjima Open ere, pa je sada na njemu da izabere da li će juriti vječni rekord, koji deluje poprilično zahtjevno.

Džimi Konors je na tronu sa 109 titula, slijedi Rodžer Federer sa 103 titule, treći je Ivan Lendl sa 94 titule. Novak je trenutno peti sa 89 titula, ispred je lako dostižni Rafael Nadal sa 92 pehara. Ono što je izvjesno, niko od aktivnih tenisera neće se skoro približiti, Endi Mari je tek 15. na listi sa 46 titula.

Jasno je da će do kraja karijere Novaku prioritet biti Grend slemovi, ali ko zna – možda se i otvori šansa da dostigne barem rekord Federera, jedan od rijetkih koji je Švajcarcu ostao netaknut do odlaska u penziju.

Osvajanjem turnira u Tel Avivu srpski teniser Novak Đoković uradio je nešto što nijednom igraču ove sezone nije pošlo za rukom.

Đokoviću je trofej u Izraelu bio treći koji je osvojio ove sezone posle Vimbldona i mastersa u Rimu, pa je tako postao jedini igrač koji je ove sezone uzeo titule na tri različite podloge.

Grend slem u Londonu igrao se na travi, Rim na šljaci, a turnir u Tel Avivu na betonu. Poslije 89. titule u karijeri, Novak Đoković u ponedeljak učestvovati na turniru u Kazhstanu.

Srpska info

CATEGORIES
Share This