Derbi kola: Zvezda u Morači

Derbi kola: Zvezda u Morači

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Budućnosti u meču 15. kola ABA lige.

Zvezda trenutno zauzima treće mesto sa 12 pobeda i jednim porazom, dok je podgorički tim na petom mestu sa skorom 9/5.

Ovo će biti 55. meč dva tima u regionalnom takmičenju, trenutno Zvezda vodi u međusobnom skoru sa 29-25, a podgorički tim je 20 pobeda zabeležio na svom terenu.

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović je tokom igračke karijere nastupao za Budućnost od 1980. do 1987. godine, a pred meč u ABA ligi prisetio se tog vremena.

“Podgorica je moj grad, to je moj klub, a svaki put kada uđem u dvoranu ‘Morača’ za koju sam vezan, prisetim se svih onih godina koje sam prošao sa mojim saigračima”, rekao je Ivanović.

O samom meču rekao je:

“Što se utakmice tiče, očekuje nas vrlo teška utakmica, ekipa Budućnosti pojačana Grinom (Erik) i O’Brajanom (Džej Džej) je ozbiljna ekipa koja konkuriše za najviši plasman ne samo u ABA ligi, već i u Evropi. Moraćemo da odigramo izuzetno dobru odbranu, a sa druge strane I vrlo strpljivo u napadu”, rekao je Ivanović, preneo je klupski sajt.

Pred ovaj susret za medije je govorio i Vladimir Jovanović, trener podgoričke Budućnosti.

“Zvezda je u ovom momentu apsolutni favorit, jedan od najboljih timova u ABA ligi i tim koji trenutno igra jako dobru košarku na najvećem mogućem nivou kao što je Evroliga”, 
smatra trener podgoričkog kluba.

Standings provided by Sofascore

Izvor: B92

CATEGORIES
Share This