Danska i Tunis podijelili bodove nepopularnim rezultatom

Danska i Tunis podijelili bodove nepopularnim rezultatom

U okviru grupe D na Svjetskom prvenstvu u Kataru susrele su se selekcije Danske i Tunisa. Viđen je meč sa igrom bez prevelikog rizika, te je na semaforu poslije posljednjeg zvižduka ostalo 0:0.

Već u prvom minutu meča loptu je iz kornera nabacio Kristijan Eriksen, ali ju je skrenuo neko od odbrambenih igrača Tunisa i očistio je opasnost.

Igralo se čvrsto na sredini terena i obje reprezentacije nisu bile spremne da ulaze u riskantne situacije.

U 24. minutu utakmice reprezentativac Tunisa, Isam Džebali je postigao gol, ali je poništen zbog ofsajda.

Džebali je u 42. minutu primio tačan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom Danske odlučio tući snažno po sredini gola. Kasper Šmajhel je bio oprezan i lagano mu je odbranio šut.

Bilo je to sve od uzbuđenja u prvih 45 minuta igre.

Probala je Danaska zaprijetiti u 61. minutu kada je Andreas Skov Olsen centrirao, ali nije pronašao nikoga od saigrača, nego je odbrana Tunisa otklonila opasnost.

14 minuta prije isteka regularnih 90. minuta Matijas Jensen je primio precizan pas na ivici šesnaesterca i dobro tukao po golu. Na njegovu nesreću, lopta je proletjela pokraj lijeve stative gola Tunisa.

U 94. minutu igra se zaustavila, a sudija Cezar Arturo Ramos dobio je informaciju da provjeri mogući penal koji je tražila selekcija Danska koristeći VAR tehnologiju. Međutim, arbitar nije vidio materijal za najstrožiju kaznu.

Do kraja meča nisu viđena veća uzbuđenja, a ovo je bio prvi meč na ovom Mundijalu koji se završio nepopularnim rezultatom, 0:0.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This