Crvena zvezda nakon 8 godina slavila u Humskoj, Partizan doživio katastrof

Crvena zvezda nakon 8 godina slavila u Humskoj, Partizan doživio katastrof

Fudbaleri Crvene zvezde nakon osam godina slavili su na stadionu Partizana

U174. vječitom derbiju izabranici Vladana Milojevića savladali su Partizan rezultatom 4:0.

U okviru 9. kola Superlige Srbije Zvezda je već u prvom poluvremenu završila posao, a crveno-bijeli su posljednji put na staionu JNA slavili davne 2016. godine.

Ipak, Partizan je u ovaj meč ušao sa većim imperativom pobjede s obzirom da je nakon osam kola u prvenstvu zaostajao isto toliko bodova za vječitim rivalom.

Apsolutni heroj utakmice bio je Šerif Endijaj koji je postigao het-trik.

Od starta su igrači Zvezde nametnuli svoj ritam izašli visoko, a iako nije bilo mnogo prilika, gospodarili su terenom. Crveno-bijeli do prednosti dolaze u 25. minutu. Stefan Kovač vezista Partizana igrao je rukom u kaznenom prostoru crno-bijelih, VAR je pozvao glavnog arbitra Novaka Simovića koji nakon gledanja videa dosudio penal za Zvezdu. Siguran izvožač jedanaesterca bio je Šerif Endijaj.

Trgnuo se Partizan nakon primljenog gola. Izabranici Aleksandra Stanojevića pokazali su reakciju i zaigrali dosta tečnije. Mogli su ekspresno do izjednačenja u 33. minutu kada je Mario Jurčević šutirao glavom i zatresao prečku u Humskoj.

Ipak činilo se da će crveno-bijeli odbiti nalete Partizana i privesti poluvrijeme kraju, a onda je u sam smiraj prvog dijela igre uslijedio novi šok za crno-bijele. Talentovani Andrija Maksimović je u 3. minutu nadoknade prvog poluvremena sjajno spustio loptu do Silasa koji prvim golom u crveno-bijelom dresu duplira prednost Zvezde. Sa tim rezultatom otišlo se na poluvrijeme.

Krenuo je Partizan dosta ofanzivnije u drugom poluvremenu, ali im se to obilo o glavu. Prvo je Silas u 50. minutu imao sjajnu priliku iz kontre, ali je bio neodlučan, a onda je viđen i 3. gol na ustakmici. Sjevnula je kontra crveno-bijelih u 55. minutu, a Šerif Endijaj nastavio je da rešeta u derbijima gdje je postigao 5. gol na četiri susreta protiv Partizana.

U 65. minutu Partizan doživljava potpunu katastrofu. Šerif Endijaj het-trikom nastavio je teror nad Partizanom. Prucev je centrirao sa desnog boka, a onda je napadač utrčao ispred Mujakića, i zakucao u mrežu.

Uslijedio je miran tok meča, i jedni i drugi samo su čekali da se meč završi.

Mnogo toga ostaje pod znakom pitanja u Humskoj ulici, a prvo od mnogih jeste da li će Aleksandar Stanojević ostati na klupi Partizana. Nakon 9 odigranih kola Crvena zvezda ima 12 bodova više od Partizana, ali i meč više.

Crno-bijeli ostaju prvi na tabeli, dok je Partizan 8. Bila je ovo istorijska pobjeda Crvene zvezde s obzirom da je ovo najubjedljivija pobjeda crveno-bijeli kao gosta u vječitim derbiju.

TOK MEČA: PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 0:4

2. poluvrijeme

91’ KRAJ!

83’ – Posljednja izmjena u Zvezdi. Seol je van terena, a umjesto njega je ušao Gelor Kanga.

78’ – Prva šansa posle dužeg vremena. Duarte je lako izbacio Mujakića, a onda je odlično šutirao. Međutim, Filipović je glavom sačuvao svoju mrežu. Posle kornera nije bilo mnogo uzbuđenja.

68’ – Dvostruka izmena u Zvezdi. Šerif i Ivanić su završili meč, ušli su Duarte i Katai.

FOTO: ALEKSANDAR DIMITIJEVIĆ/SPORTAL
FOTO: ALEKSANDAR DIMITIJEVIĆ/SPORTAL

65’ GOOLL Šerif Endijaj het-trikom nastavlja teror nad Partizanom. Prucev je centrirao sa desnog boka, a onda je napadač utrčao ispred Mujakića, i zakucao u mrežu.

50’ – Opet velika šansa za Silasa! Mogao je do novog gola ovaj momak, ali je ponovo jako loše zahvatio loptu.

55’ GOOOL!Crvena zvezda dolozi do trostruke prednosti! Šerif Endijaj postiže svoj 2. gol na ovom meču! Elšnik je uposlio svog napadača, loptu u prostor je iskoristio Ndiaje, a onda je istu proturio kroz noge Jovanoviću koja je završila u golu. Crno-bijelima preti katastrofa.

FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

46’ Počelo je 2. poluvrijeme.

Stanojević je napravio duplu izmenu. Antić i Goh su ušli u igru umesto Jurčevića i Natha.

45+3 Poluvrijeme u Humskoj ulici!

45+2 GOOOL SILAS! ZVEZDA DUPLIRALA PREDNOST! Dugo je trajala akcija, Seol je centrirao ka sredini kaznenog prostora, lopta se odbila do Maksimovića koji je samo spustio za Silasa, a onda je najveće pojačanje pogodilo drugi ugao. Lopta je prošla kroz noge Mujakiću…

39’ – Natho! Kao što crno-bijeli puštaju Elšnika, tako su i crveno-bijeli dali prostor Izraelca. Jedan vrlo dobar udarac je prohujao pored lijeve stative. Glazer je već bio savladan, ali je imao sreće…

38’ – Elšnik preko gola. Mnogo prostora ima slovenački reprezentativac, sada je nakon prodora Olajinke po lijevom boku imao kao na tacni loptu pred kaznenim prostorom, ali nije bilo toliko precizan.

FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

35’ – Šta uradi, Olajinka? Centrirao je Ivanić, lopta je preletjela Šerifa i Ilića, ali i pala pred Olajinku koji je bio sam kao duh, ali je onda odlučio da je primi. Zatim je želio nešto što je samo njemu jasno, jer mu se noga zarila u teren, a lopta veoma sporo došla do štopera Partizana. Nevjerovatno.

33’ – Prečka! Zatresao se okvir gola Crvene zvezde. Odličan centaršut se desnog boka poslao je Zubairu, a sve je mogao golom da ukrasi Jurčević, ali je umjesto mreže pogodio prečku. Šteta, ovo je bila najbolja šansa na meču za crno-bijele.

23’ Crvena zvezda dolazi do prednosti! Šerif Endijaj sa bijele tačke donio prednost Zvezdi. Kovač je u padu rukom izblokirao udarac Elšnika, Simović je otišao da gleda snimak, a odluka je bila da dosude penal.

11’ – Prvi opasan napad Partizana. Spajić je dobro reagovao u naletu crno-bijelih u režiji Kalulua, a Glazer pokupio loptu.

8’ – Zvezda krenula jako u derbi. Želi odmah da se nametne i stekne brzo vođstvo, Elšnik je razigran od početka sa nekoliko lijepih poteza. S druge strane, Partizan se do sada opredijelio za kontre i prekide.

6’ Miran početak derbija. Crvena zvezda izašla visoko i ima bolji posjed lopte, na tribinama neočekivano mirno.

1’ Utakmica je počela, Novak Simović dao je znak za početak meča. Prvi napad ima ekipa Crvene zvezde.

UOČI MEČA:

Poznati su i sastavi:

Partizan (4-2-3-1): A. Jovanović – Filipović, Ilić, Mujakić, Jurčević – Arijaga, Kovač – Zubairu, Natho, Zahid – Kalulu.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Glazer – Seol, Spajić, Điga, Elšnik – Krunić, Maksimović – Silas, Ivanić, Olajinka – Endijaje

Crvena zvezda je trenutno lider na tabeli sa 19 osvojenih bodova uz dva meča manje, dok Partizan ima 11 i zauzima sedmu poziciju uz tri utakmice manje.

 

CATEGORIES
Share This