Bijeljinac osvojio srebro u Svjetskoj ligi mladih (FOTO)

Bijeljinac osvojio srebro u Svjetskoj ligi mladih (FOTO)

Lazar Marković karatista iz Bijeljine, član KK Šampioni, postao je viceprvak svijeta, odnosno drugi na Svjetskoj ligi mladih koja se ovog vikenda održava na Kipru, u konkurenciji do 68 kg.

“U finalu sam izgubio od Sanjina Hukara, kojeg sam inače savladao na nedavnom državnom prvenstvu, tako da nisam u potpunosti zadovoljan. Međutim, generalno gledajući, srebrna medalja na ovakvom takmičenju je naravno ogromna stvar za mene lično i moj matični klub”, rekao je za InfoBijeljina Lazar neposredno po okončanju finala.

Treće mjesto osvojio je takmičar iz Portugala a plasman bh. karatiste i Lazara iz RS dobija na značaju obzirom da su iza sebe ostavili takmičare iz Italije, Njemačke, Belgije, Holandije i drugih zemalja na ovom prestižnom WKF takmičenju.

“Ovo je treća Lazarova svjetska medalja. Do sada ih ima tri, dvije srebrne i jednu bronzanu. Ovo je velika stvar za razvoj ovog sporta i našeg kluba u Bijeljini. Karate RS i BiH ne treba da brine za budućnost”, rekao je Milorad Marković, trener KK Šampioni.

Bh. takmičari su na ovoj svjetskoj karate smotri osvojili četiri medalje.

Izvor: Info Bjeljina
CATEGORIES
Share This