Argentina je šampion Kopa Amerike: Osvojili novi pehar i ušli u istoriju, a ovaj igrač je heroj nacije

Argentina je šampion Kopa Amerike: Osvojili novi pehar i ušli u istoriju, a ovaj igrač je heroj nacije

Argentina je šampion Kopa Amerika, drugi put u eri Lionela Mesija. Ono što je bilo ne tako davno nedostižan san se promijenilo, pa su Gaučosi vezali posljednja dva trofeja najboljeg u Južnoj, a sada i Centralnoj Americi.

Heroj Argentine bio je Lautaro Martines, kapiten i najbolji strelac Intera, golom u 112. minutu finala protiv KolumbijeBio je to klasičan pogodak u njegovom stilu, ostavio je cjelokupnu odbranu odličnom kretnjom i realizovao nimalo laku situaciju sa desnog boka.

Za eksploziju Argentinaca u Majamiju!

Nije bilo tako davno kada je Lautaro trpio kritike u domovini zbog slabih igara u reprezentaciji, za razliku od Intera. Pamti se da na Mundijalu u Kataru, gdje je Argentina postala prvak svijeta, nije postigao nijedan jedini gol za 238 minuta igre.

Bio je na udaru teških kritika, posebno poslije poraza od Saudijske Arabije na otvaranju i niko nije mogao da zamisli Gaučose sa trofejom na krilima tako indisponiranog napadača…

Kako je turnir odmicao sve manje minuta je dobijao na terenu, potpuno ga je istisnuo Hulijan Alvares i to se pokazalo kao pun pogodak Lionela Skalonija, možda odlučujući. Ipak, dvije godine kasnije mu je Lautaro vratio…

Na šest utakmica dao je pet komada i to iz uloge džokera, rešivši finale ulaskom baš umjesto Alvaresa. Svega šest minuta po ulasku bilo mu je dovoljno da postane heroj nacije, piše Sportal.

Više se niko neće sjećati Lautara u Kataru, pamtiće ga Argentina po ovom golu u opštoj ludnici u SAD. Zasluženo!

Tako je kad si rođen za velika djela.

Sportal

CATEGORIES
Share This