Amerikanka hrabrija od Nadala: „Diskriminacija neće biti tolerisana!“

Amerikanka hrabrija od Nadala: „Diskriminacija neće biti tolerisana!“

Rafael Nadal, španski teniser ostao je suzdržan na odluku ATP-a da ukine bodove sa Vimbldona iako će mnoge njegove kolege zbog toga ispaštati. Sa druge strane Sloun Stivens, američka teniserka otvoreno je govorila i objavila je da je saglasna sa odlukom VTA.

Nadal je, potpuno iznenađujuće, rekao da nema mišljenje o aktuelnoj situaciji u svijetskom tenisu.

„Nemam mišljenje o tome. Problem sa igračke strane je uvijek isti. Sa strane turnira uvijek jedna osoba donose odluku, a ostatak ljudi koji vodi događaj prati tu odluku. Na našem Turu svaki igrač ima drugačije mišljenje i zato nikad ne postignemo stvari koje bismo mogli da smo zajedno. Nebitno je da li svi imamo drugačije mišljenje. Na kraju je važan onaj ko donosi odluke. Da li se ja slažem ili ne sa tim, to danas nije bitno“, istakao je Nadal.

Španac je potom potpuno promašio poentu i osvrnuo se na odluku ATP, a ne Vimbldona da suspenduje ruske i bijeloruske takmičare, što je i iniciralo problem sa bodovima.

„Bord ATP-a donosi odluku i kada je doneo odluku, ja neću biti igrač koji će doći ovde i staviti ih u tešku situaciju zbog te odluke. To je moj pogled na to“ jasan je bio Nadal.

Igrač sa najviše Grend slem titula u karijeri odbio je da kao takav podigne glas i ukaže na nepravdu.

„Mi igrači nismo dovoljno dobro pripremljeni da donosimo važne odluke, jer je ovo individualni sport i svako ima svoj lični pogled, zavisno od toga koliku zaradu dobijaju od ATP pozicije. Razumijem obje strane, poštujem i poziciju Vimbldona, ali sa druge strane poštujem i ATP i to što oni štite svoje članove. Nije stvar u tome da jedni rade negativnu stvar, a drugi dobro. Svi su na pola“, zaključio je Nadal.

Sa druge strane, Amerikanka Sloun Stivens bila je direktna i otvorena.

„Mislim da kada pogledate principe i šta predstavlja naše takmičenje, diskriminacija nikada neće biti tolerisana, a diskriminacija je nešto što se upravo događa„, istakla je Stivens.

IN4S

CATEGORIES
Share This