Ako je tačno ovo što govori Maneov portparol, Bajern nije gospodski klub

Ako je tačno ovo što govori Maneov portparol, Bajern nije gospodski klub

Nedugo nakon što je napustio Bajern i potpisao ugovor sa Al Nasrom, portparol Sadija Manea odlučio je da iznese svoju verziju priče kada je u pitanju boravak u Minhenu njegovog igrača.

Italijanski transfer guru Fabricio Romano prenio je prilično šokantne optužbe Bakarija Sisea koji tvrdi da je Mane u cijeloj priči bio jedina žrtva, te čak da je i rasistički vrijeđan. Kao što je poznato, boravak Senegalca u Minhenu obilježio je sukob SA Lerojom Saneom, a kasnije se govorkalo i da nije u najboljim odnosima sa Tomasom Tuhelom.

– Svako sa dovoljno znanja o evropskom fudbalu zna da je Sane vrlo arogantna osoba, dok je Mane prilično miran i prizeman tip. Pokazao je to gdje god je igrao, dok je Sane prešao granice više puta. Rečeno je mnogo pogrešnih stvari o onome šta se zapravo desilo. Prljave stvari su izašle iz njemačkih medija, udružili su se sa Saneom protiv Manea. Napisali su da je Mane kažnjen sa 500.000 evra, što je laž. Sane se nakon incidenta izvinio Maneu, zašto? Znao je da je on taj koji je zaj**ao, a ne Mane. Čak je govorio drugim igračima, poslao sam Maneu poruku, recite mu da mi odgovori. Sadio je na kraju odgovorio i prihvatio izvinjenje, ali je rekao Saneu da to ne smije da se ponovi. Sadio je bio vrijeđan rasistički od Sanea: Ne mogu ući detalje, ali zato sam i ranije rekao da je postojala velika nezahvalnost Bajerna. Totalno ludilo. Boja kože Sadija Manea nije smetala samo Saneu nego i čelnicima Bajerna, koji nisu razumjeli zašto moraju da daju toliko novca takvom tipu – napisao je Sise.

Situacija se desila tokom utakmice između Mančester sitija i Bajerna, kada je Mane u svlačionici udario Sanea zbog neslaganja o pojedinim situacijama i odlukama na terenu.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This