Makabi i Pionir naredna prepreka: Partizan na krilima odličnog meča sa Bajernom juri 2. pobjedu i početak pobjedničke serije

Makabi i Pionir naredna prepreka: Partizan na krilima odličnog meča sa Bajernom juri 2. pobjedu i početak pobjedničke serije

Košarkaši Partizana će večeras u okviru 4. kola Evrolige gostovati ekipi Makabija u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Crno-bijeli nakon odlične predstave u utorak i nakon prvog trijumfa u ovogodišnjem najeltinijem evropskom takmičenju, idu na megdan ekipi Makabija koja će biti nominalni domaćin u nekadašnjoj dvorani Pionir.

Ekipa iz Tel Aviva ove godine ima nešto slabiji sastav u odnosu na prethodne sezone zbog ratne situacije u njihovoj državi, ali uprkos odlasku zvijezda kao što su Lorenco Braun, Vejd Boldvin i Bonzi Kolson i najskoriji “slučaj” Džordan Lojd, koji je “Ponos Izraela” takođe napustio zbog bejzbjednosnih razloga, predstavljaće svakom teškog rivala i krupan zalogaj u Evroligi.

Makabi u svojoj ekipi ima nekoliko izuzetnih i nezgodnih igrača kao što su Tamir Blat, Roman Sorkin, Džo Dibartolomeo i novopridošli Sejben Li koji je u pobjedi protiv Efesa na debiju odmah sasuo 23 poena timu iz Istanbula. I dalje nije poznato da li će večeras nastupiti povrijeđeni Rokas Jokubaitis i Vensan Gebrijel, koji su posljednjih dana trenirali sa ekipom.

Partizan bajern
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Međutim, Partizan sa velikim ambicijama pristupa večerašnjem duelu, pogotovo nakon odličnog meča sa Bavarcima.

Najefikasniji i najbolji igrač Partizana, Sterling Braun u pobjedi protiv Bajerna svestan je da njegov tim očekuje izuzetno težak meč, ali odlični šuter vjeruje u svoj tim da može do pobjede.

– Biće to dobra utakmica sa visokim intenzitetom i tempom. Makabi je ekipa koja dosta dobro trči u oba pravca igre i mi moramo da im odgovorimo na tu energiju. Moramo da se brzo vraćamo u tranziciji. To su zadaci koje moramo da izvršimo i da napadnemo na pravi način. Njihova kretnja, stalni pokreti velikih i malih igrača, vole da postižu poene, agresivni su. Imaju Sejbena Lija koji voli da ide pod koš, a time otvara prilike za druge igrače, stvara šanse za ostale. Imaju momke koji mogu da šutiraju, oni su dobar ofanzivni tim, imaju dobre taktičke zamisli, tako da ćemo imati izazove u određenim trenucima, napraviće svoje serije, ali mislim da smo sposobni da to izdržimo – rekao je Braun u najavi utakmice.

Na utakmici se večeras očekuje i publika, Makabi će imati podršku oko stotinjak svojih pristalica, dok su iz Makabija najavili u znak zahvalnosti prisustvo od 50 do 70 navijača crno-bijelih.

Podsjetimo, meč između Makabija i Partizana na programu je od 20.05.

Agencije

CATEGORIES
Share This