Za Dodika važna stabilnost javnog sektora u Srpskoj

Za Dodika važna stabilnost javnog sektora u Srpskoj

Republika Srpska je uspješno privela kraju ovu godinu, održana je stabilnost javnog sektora, sevisirane su sve obaveze, a plate i penzije su povećane, saopšteno je nakon sjednice Predsjedništva SNSD-a u Banjaluci.

 

Milorad Dodik, lider SNSD-a, tvrdi da je Republika Srpska uspješno privela kraju 2021.godinu.

“Godina u kojoj smo ušli je bila izazovna koja je po epidemiološkim kartakteristikama nagovještavala teške izazove mi u Republici Srpskoj završavamo uspješno i na ekonomskom i svakom drugom planu. Održali smo stabilnost javnog sektora, javnih obaveza koje Republika Srpska imala, plaćali smo sve obaveze redovno. Održali smo i povećali prosječnu platu koja iznosi 520 evra, povećane penzije, pokrivenost uvoza izvovzom 80% što smatramo velikim dostignućem“, kaže Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Što se tiče BiH, Dodik kaže da BiH nema visokog predstavnika niti OHR, a njihove odluke neće se poštovati.

Iako je kao član Predsjedništva BiH do sada u više navrata učestvovao u radu i odlučivanju Predsjedništva kao što su i kadrovi SNSD-a učestvovali u radu i odlučivanju Savjeta ministara BiH, Dodik sada kaže da se neće vraćati u institicuje BiH dok iz pravnog prometa ne budu isključene intervencije na Krivičnom zakonu BiH.

“Nas ne interesuje kako će se to desiti niti imamo prijedlog ali to neće značiti da ćemo ući u parlament i odlučivati dok to ne nestane iz pravnog prometa neka isprave oni koji su zabrljali i kad to urade mi ćemo se vratiti u zajedničke institucije do tada nećemo i nećemo odlučivati“, smatra Dodik.

Komentarišući izjavu predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da je Dodik prijetnja za Republiku Srpsku, Dodik kaže da će odluku o tome da li je Republici Srpskoj bolje bez njega donijeti narod, a ne Mirko Šarović.

(BN)

CATEGORIES
Share This