Vučić pomaže još opština u Republici Srpskoj

Vučić pomaže još opština u Republici Srpskoj

„Mi ćemo pored opština koje smo pomagali dodatno pomoći, i dodali smo Sokolac, Rudo, Višegrad, Nevesinje Bileća“, poručio je Vučić.

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

„Razgovarali smo o svim važnim pitanjima Srbije i Republike Srpske. Milorad Dodik me je upoznao sa viđenjem stanja odnosa u BiH i Republici Srpskoj.  U ime Srbije rekao sam da mi smatramo da je dejtonski mirovni sporazum suština funkcionisanja BiH i da razume se i Republike Srpske i da ćemo uvek podržati govor sva tri konstitutivna naroda“, izjavio je Vučić.

Kako je kazao govorili smo o mnogo konkretnih stvari. Na sledećoj sednici Vlade Republike Srbije imaćemo zajedičku sednicu. Imaćemo predlog zaključka dva memorijalna centra.

“ Izgradnja dva memorijalna centra u donjoj gradini i obeležavanje stradanja Srba u Jasenovcu i spomenik njima u Srbiji u čijem upravljačkom timu će biti predstavnici vlada i skupštine ove dve zemlje. Dobili smo i blagoslov patrijarha“, istakao je Vučić.

On je najavio i dodatnu pomoć opštinama na teritoriji Federacije BiH, ali i Republike Srpske.

„Mi ćemo pored opština koje smo pomagali dodatno pomoći, i dodali smo Sokolac, Rudo, Višegrad, Nevesinje, Bileću“, poručio je Vučić.

Predsjednik Srbije čestitao je predstojeći Vaskrs svim pravoslavnim vjernicima gdje god živjeli.

 Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske zahvalio se predsjedniku Vučiću što uvijek nađe vremena da se sastane sa nama.

„Pričali smo o aerodromu u Trebinju i Kuzmin Rača, Rača Bijeljina. Situacija je potpuno bremenita da se ustavnim položaj Republike Srpske pomjeri, da se postavi imovina kao problem na nivou BiH“, kazao je Dodik i još jednom ponovio:

„Razmišljamo da donesemo odluku o rascjepljenju Republike Srpske. Moramo da pobegnemo iz sfere igranja kvazi diplomata u Sarajevu, koji samo žele da degradiraju poziciju Republike Srpske. Rekli smo da pratimo stav Srbije po pogledu NATO“.

(BN)  Foto: Schreenshot/Youtube

CATEGORIES
Share This