Vlast nema odgovor na vrtoglavi rast cijena u Srpskoj

Vlast nema odgovor na vrtoglavi rast cijena u Srpskoj

– Poskupljenje životnih namirnica dodatno je ugrozilo ionako siromašan budžet građana koji jedva preživljavaju od prvog do prvog, a mnogima prijeti i ekstremno siromaštvo, upozorava poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aleksandar Glavaš.

On naglašava da cijene nekontrolisano rastu, a plate i penzije stoje što nas po primanjima čini najsiromašnijim u Evropi.

“Građani ne mogu pokriti ni osnovne životne troškove, a u najavi su i nova poskupljenja. Кako će naš narod ovo preživjeti? Suša i  ekstremno visoke temperature ovog ljeta umanjile su rod povrća i voća što se odrazilo i na cijene koje su čak utrostručene. Prosto zvuči nevjerovatno da vreća kupusa košta 16КM, a prošle godine mogla se kupiti za 4КM”, navodi Glavaš i dodaje:

“Cijene voća ovog ljeta dostigle su rekord. Do  kraja godine očekuje se da će i brašno poskupjeti za 30%. Cijene divljaju, a naša vlast ćuti i ne reaguje”.

On konstatuje da građani ćute i trpe, ali je, kako navodi, pitanje do kada, jer ovakvo stanje je neodrživo.

“Nemar vlasti ispraznio je ionako plitke džepove građana, ali su zato njihovi džepovi puni i ne prestaju da ih bjesomjučno pred našim očima drsko i bezobrazno i dalje pune. Zbog niskih i neredovnih plata, sramno niskih penzija, građani ne mogu sebi i svojim porodicama obezbijediti ni minimum onoga što im treba za život, dok naša vlast ležerno i bez ikakave trunke odgovornosti i savjesti uživa i provodi se po svjetskim destinacijama”, navodi Glavaš.

Prema njegovim riječima, jasno je da aktuelna vlast nema adekvatan odgovor na vrtoglavi rast cijena, kao što uostalom nema nikad odgovor na bilo koju krizu.

“Ignorisanje teškog socijalnog položaja građana najbolji je pokazatelj kakvu vlast imamo i koliko je njih briga za običnog čovjeka i  njegove potrebe. Jedino što umiju je da se zadužuju i da nam to serviraju kao uspjeh, a kredite će opet vraćati poreski obveznici Republike Srpske”, navodi Glavaš.

On poručuje da je kraj ovakvoj vlasti blizu i da je vrijeme da se vrati dostojanstvo i normalan život ovom narodu.

(BN)

CATEGORIES
Share This