Vlasnici noćnih klubova traže da rade do 4 sata

Vlasnici noćnih klubova traže da rade do 4 sata

Udruženje “Noćnih klubova RS” u saopštenju izražava nezadovoljstvo posljednjom odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije, koja se odnosi na produženje radnog vremena ugostiteljskim objektima za predstojeće novogodišnje praznike.

Udruženje smatra da je došlo do previda je noćni klubovi nisu obuhvaćeni ovom odlukom.

“Naime, radno vrijeme svih drugih ugostiteljskim objekata je izjednačeno sa radnim vremenom noćnih klubova, što može imati pogubne posljedice po poslovanje klubova, koji su, podsjećamo javnost, registrovani kao posebni ugostiteljskim objekti i kao takvi moraju da ispunjavaju određene uslove za rad, a sad su dovedeni pred savršen čin, odnosno nelojalnu konkurenciju”, navodi se u saopštenju.

U udruženju smatraju da je predstojeći period šansa da se bar djelimično ublaže posljedice po poslovanje noćnih klubova u Republici Srpskoj, koje su prouzrokovane pandemijom, a zbog čega su mnogi ugostiteljski objekti ove vrste u proteklom periodu ostali zatvoreni.

“Vjerujemo da će ovaj previd biti ispravljen i nadamo se da će pomenuta odluka Republičkog štaba za vanredne situacije biti nadopunjena i produženjem radnog vremena u trajanju od 2 sata, odnosno do 4 časa iza ponoći, za rad noćnih klubova u Republici Srpskoj”, piše u saopštenju.

Na jučerašnjoj sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije odlučeno da radno vrijeme ugostiteljskih objekata u RS bude produženo do 2.00 časa narednog dana.

(Mondo)

CATEGORIES
Share This