Vlada Srpske ispunila obećanje: Izdvojen novac za sanaciju banjalučke Gimnazije (FOTO)

Vlada Srpske ispunila obećanje: Izdvojen novac za sanaciju banjalučke Gimnazije (FOTO)

Vlada Republike Srpske izdvojila je novac za sanaciju Gimnazije Banjaluka, rekla je ovo ministarka prosvjete i kulture Natalija Trivić, nakon današnje sjednice Vlade Srpske.

Ukupna vrijednost tih radova iznosila je 296.470 KM. Kabinet predsjednika za ovu namjenu izdvojio je 100.000 KM, a Vlada Srpske je odobrila 196.478 KM, kaže Trivićeva.

Prema budžetu, za investicije za ustanove osnovnih škola u Srpskoj biće izdvojeno dva miliona KM za 24 objekta.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Trivićeva je naglasila da je raspodjela investicija rađena na cijelom području Republike Srpske.

– Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske je izdvojilo i oko 550.000 KM za rekonstrukciju i adaptaciju škola. Riječ je o dodatni 16 škola. Ministarstvo je odobrilo i 110.000 KM za nabavku i popravke kombi prevoza koji putuju – kaže Trivićeva.

Dodaje da je Vlada Republike Srpske danas usvojila i informaciju na nastavku aktivnosti nove škole na Paprikovcu, za što je potrebno izdvojiti pet miliona KM.

– Sljedeći korak je objavljivanje poziva za izradu tehničke dokumentacije. Analizom je utvrđeno da bi ovoj školi gravitiralo 922 djece od prvog do devetog razreda – ističe Trivićeva.

Od planova za izgradnju novih škola je i osnovna škola u Istočnom Sarajevu.

– Grad Istočno Sarajevo je završio projektnu dokumentaciju, a čeka se njihova inicijativa u pogledu početka izgradnje – rekla je Trivićeva i dodala da će za sve pomenuto, osim za osnovnu školu u naselju Ada u Banjaluci, Vlada Srpske će izdvojiti 11.5 miliona KM.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This