Viškoviću, zašto zaobilazite projekte u Istočnoj Ilidži?

Viškoviću, zašto zaobilazite projekte u Istočnoj Ilidži?

Načelnik oopštine Istočna Ilidža Marinko Božović (SDS) uputio je otvoreno pismo predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću zbog najave o izgradnji osnovne škole u Istočnom Novom Sarajevu i dugogodišnjem čekaću na izgradnju gimnazije u opštini Istočna Ilidža.

“Često u odlukama Vlade Republike Srpske vidimo da se u “komšijskoj” opštini planiraju graditi značajni objekti finansirani iz budžeta Republike Srpske kao što su škole, predškolske ustanove, pozorište, sportska dvorana, zgrada rektorata, zgrada Muzičke akademije, ne spominjući ostale infrastrukturne projekte, ali moja obaveza je da ne vodim “autističnu” politiku, koja ne primjećuje dugoročan diskriminatorski odnos Vlade Vaše i moje Republike Srpske prema mojoj i Vašoj Opštini Istočna Ilidža”, kaže Božović.

“Vama je, kao i široj javnosti, poznato da je Opština Istočna Ilidža nakon sastanka sa tadašnjim predsjednikom Republike Srpske, gospodinom Dodikom, dobila čvrsto obećanje da će nakon što završi svoj dio preuzetih obaveza, koje se odnose na kupovinu zemljišta, glavni projekat i pristupnu infrastrukturu,  dobiti sredstva za izgradnju Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ i da će njegova izgradnja biti planirana u budžetu Republike Srpske. Sve preuzete obaveze smo završili i sa nestrpljenjem očekujemo odluku Vlade Republike Srpske o finasiranju za nas, ali i širu regiju, jako značajnog projekta”, dodaje Božović.

“Da li će i kada Vlada Vaše i moje Republike Srpske donijeti odluku o finansiranju izgradnje zgrade gimnazije u Istočnoj Ilidži?”, upitao je Božović.

(BN)

CATEGORIES
Share This