Višković studentima sa KiM: U Republici Srpskoj ste uvek među svojima

Višković studentima sa KiM: U Republici Srpskoj ste uvek među svojima

– Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković priredio je danas u Administrativnom centru Vlade Srpske u Banjaluci svečani prijem za studente prava sa Kosova i Metohije i njihove kolege sa banjalučkog Pravnog fakulteta, s kojima zajedno učestvuju u projektu „Upoznaj Srpsku, upoznaj svoje“.

Cilj ovog projekta je upoznavanje sa radom institucija Republike Srpske i jačanje studentske saradnje.

Višković je najpre studentima poželeo srdačnu dobrodošlicu i istakao da mu je drago što su ponovo došli u posjetu Republici Srpskoj i njenim institucijama.

„Zajednički projekat koji vas povezuje, a koji nosi naziv ‘Upoznaj Srpsku, upoznaj svoje’, nije mogao da ponese bolje ime, jer ste, zaista, u Republici Srpskoj uvek dobrodošli i uvijek ste među svojima, među braćom i prijateljima“, kazao je Višković.

Izrazivši zadovoljstvo činjenicom da je do sada, kroz projekat „Upoznaj Srpsku, upoznaj svoje“, u posjetu institucijama Republike Srpske došlo više od 250 studenata iz Kosova i Metohije, Višković je istakao da to na najbolji način potvrđuje jedan od osnovnih ciljeva projekta, a to je jačanje različitih vidova studentske saradnje uz institucionalnu podršku.

Višković je upoznao studente sa Kosova i Metohije sa aktivnostima Vlade Republike Srpske i najvažnijim prioritetima u narednom periodu, kao i sa aktuelnom političkom situacijom u Republici Srpskoj i BiH.

Studentima sa KiM i iz Banjaluke je poželeo da nastave da unapređuju međusobnu saradnju i da jačaju prijateljske i bratske veze.

„Time šaljemo snažnu poruku zajedništva cjelokupnog srpskog naroda na svim prostorima na kojima on danas živi“, naveo je Višković, saopšteno je na sajtu Vlade Republike Srpske.

(Tanjug) Foto: Srna

CATEGORIES
Share This