Višković: Srpska opredijeljena za kredit od MMF-a

Višković: Srpska opredijeljena za kredit od MMF-a

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u Banjaluci, sa šeficom Misije Međunarodnog monetarnog fonda za BiH Alinom Ijancu i rezidentnim predstavnikom MMF-a u BiH, Endrju Džuelom.

Na sastanku, kojem je prisustvovala i ministarka finansija u Vladi Republike Srpske Zora Vidović, razgovarano je o nastavku saradnje Vlade Republike Srpske i MMF, te razmijenjena mišljenja o ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH i globalnim kretanjima.

“Predsjednik Vlade Radovan Višković istakao je da je Republika Srpska opredijeljena za postizanje aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom, ali bez mjera koje zadiru u ustavno uređenje BiH”, saopšteno je iz Vlade RS.

Premijer Višković istakao je da aranžman sa MMF-om treba da bude zasnovan na ekonomskim reformama i programima koji će donijeti korist i dobrobit građanima u uslovima globalne nestabilnosti i inflatornih kretanja.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zahvalio je MMF-u na dosadašnjoj podršci Republici Srpskoj i BiH za saniranje posljedica pandemije virusa korona.

(BN  Foto: Vlada RS)

CATEGORIES
Share This