Višković prijeti: Otkaz i šefovima i neradnicima

Višković prijeti: Otkaz i šefovima i neradnicima

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković tvrdi da će otkaz ugovora o radu dobiti neodgovorni radnici koji nisu dolazili na posao u javnim preduzećima i institucijama, ali i rukovodioci koji su to dozvolili.

Višković je rekao Srni da je istekao rok za predaju izvještaja o onima koji su primali platu a nisu dolazili na radna mjesta.

„Tamo gdje su kolektivnim ugovorima, koje su potpisale određene institucije ili preduzeća sa sindikatima, vodi se disciplinski postupak, ali svi na kraju završe sa otkazom ugovora o radu“, naveo je Višković.

On je dodao da su neke od institucija, zbog zakonskih procedura, tražile dodatno vrijeme da bi sprovele disciplinske postupke i dostavili potrebne informacije, što je Vlada i odborila.

„Ovo će biti posao u kontinuitetu. Ima i anonimnih prijava. Svi su upozoreni da ne idu logikom da napišu da je sve u redu. Gdje god ustanovimo da smo na bilo koji način obmanuti sa izvještajem, neposredni rukovodioci će snositi sankcije“, istakao je Višković.

On tvrdi da to nije nikakva prijetnja, niti hir, nego da je potrebno poštovati zakone.

„Tražim da budu poštovani zakoni, da onaj ko je u ovako teško vrijeme dobio posao u državnoj instituciji ne treba komentarisati dolazak na radno mjesto ni njegov radni učinak“, dodao je Višković.

On je ponovio da će javnost biti na vrijeme informisana o onima koji ne dolaze na posao.

„Ako neko tri dana uzastopno nije došao na posao, nije opravdao izostanak to je automatski i prekid radnog odnosa. Niko ne radi mimo zakona. Sankcija za onog ko pokuša da prikrije takvog pojedinca jeste da gubi poziciju na kojoj se nalazi, bez obzira o kome se radi i na kojoj poziciji se nalazi“, zaključio je Višković.

(Srna Foto: Srna)

CATEGORIES
Share This