Vasić može da bira: Ili da plati 15.000 KM ili da ide na robiju

Vasić može da bira: Ili da plati 15.000 KM ili da ide na robiju

Sudija Osnovnog suda u Zvorniku izdao je nalog da se izvrši zatvorska kazna nad vršiocem dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Kostadinom Vasićem koji je pravosnažno osuđen na deset mjeseci zatvora.

Osnovni sud u Zvorniku donio je presudu kojom je optuženim Kostadinu Vasiću i Todoru Nikoliću izrečena kazna od po deset mjeseci zatvora.

Presuda je potvrđena od strane Okružnog suda u Bijeljini 19. aprila 2022. godine. Nakon toga postupajući sudija izdao je nalog da se izvrši kazna zatvora nad osuđenim Kostadinom Vasićem i Todorom Nikolićem, odgovorili su iz Osnovnog suda u Zvorniku za Srpskainfo.

Prema presudi premlaćivanje se dogodilo 30. decembra 2017. godine u kafani osuđenog Vasića.

Pretučenom rođaku konstatovane su teške tjelesne povrede zbog kojih je u bolnici proveo mjesec dana.

Kostadin Vasić, koji je inače i narodni poslanik u NSRS, već dva puta je osuđivan zbog nasilništva.

Vasić je direktorsku fotelju u Institutu preuzeo od Branislava Zeljkovića protiv kojeg se vodi istraga zbog malverzacija sa nabavkom medicinske opreme u vrijeme korone.

Zeljković je u međuvremenu postao savjetnik Milana Novitovića v.d. direktora Republičke uprave civilne zaštite koji je pravosnažno osuđen zbog ugrožavanja sigurnosti.

Kako je u Republici Srpskoj dozvoljen otkup zatvorske kazne do jedne godine, Vasić će vjerovatno izbjeći odlazak iza rešetaka, ako prethodno uplati 15.000 KM.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This