UIO: Oduzet duvan vrijedan 65.100 KM, nađeno i oružje

UIO: Oduzet duvan vrijedan 65.100 KM, nađeno i oružje

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u operativnoj akciji kodnog naziva “RAFTER” na područiju Tuzlanskog kantona oduzeli su veću količinu duvana i duhanskih prerađevina kao i pušku u vrijednosti od 65.100 KM.

Uoperativnoj akciji kodnog naziva „RAFTER“ obavljen je pretres lociranog stambenog objekta i pomoćnih objekata, a u skladu sa instrukcijama i uputstvom Tužilaštva BiH i naredbom Suda BiH. Prilikom pretresa  nađeno je 85 kilograma sitno rezanog duvana bez akciznih markica, 615 kilograma duvana u listu, kao i mašina za rezanje duvana. Takođe je pronađena i lovačka puška koja je privremeno oduzeta.

Takođe, na području grada Tuzle, kod četiri fizička lica pronađena je veća količinu duvana i cigareta, koja nije bila obilježena na zakonom propisani način. Ukupna količina je 2.946 paklica cigareta i 74 kilograma sitno rezanog duvana, 377 paklica ručno motanih cigareta.

Protiv osumnjičenih osoba biće podnesen izveštaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu BiH, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni. Građani mogu i na Viber broj 065 355 155 poslati fotografiju i lokaciju gdje se nelegalno prodaju cigarete i duvan.

(BN)

CATEGORIES
Share This