U svečanom defileu dvije i po hiljade učesnika MUP RS

U svečanom defileu dvije i po hiljade učesnika MUP RS

– U svečanom defileu u Istočnom Sarajevu povodom Dana Republike učestvovaće 2.500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/, a biće razvijena zastava Republike Srpske dugačka 500 metara, izjavio je načelnik Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata Borislav Šarić.

Šarić, koji je i zamjenik rukovodioca Štaba MUP-a „Dan Republike 2023“, rekao je da je danas u Istočnom Sarajevu generalna proba pripadnika MUP-a i završne pripreme za sutrašnji Dan Republike.

„U svečanom defileu učestvovaće i 37 ešalona. Organizovanje svih aktivnosti oko obilježavanja Dana Republike veliki je zadatak i bezbjednosni izazov za MUP Srpske“, rekao je Šarić za Radio-televiziju Republike Srpske.

On je pozvao sve građane Republike Srpske da dođu u Istočno Sarajevo i da Dan Republike proslave u miru i dostojanstveno.

Republika Srpska sutra slavi Dan Republike i 31 godina postojanja.

Deveti januar se slavi kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Jugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba koji su imali status konstitutivnog naroda.

(Srna Foto: Srna)

CATEGORIES
Share This