Tomislav Puhalac: Sačuvati i ekonomski ojačati Republiku Srpsku

Tomislav Puhalac: Sačuvati i ekonomski ojačati Republiku Srpsku

Povodom Dana Republike Srpske na vojničkom groblju Mali Zejtinlik na Sokocu, jutros su polaganju vijenaca prisustvovali i predstavnici Opštinskog odbora SDS Rogatica.

Tim povodom predsjednik Opštinskog odbora SDS Rogatica, Tomislav Puhalac rekao je : “Danas smo tu da odamo počast junacima koji su dali svoje živote za stvaranje Republike Srpske. Ona je stvorena jedinstvom srpskog naroda i istinskim patriotizmom tadašnjeg političkog rukovodstva. Kada kažem jedinstvo naroda, tada mislim na sinergiju vojske, policije i političkog rukovodstva. Činjenica je da nas to jedinstvo sačuvalo od podjela na neke nove četnike i partizane, da je spasilo naš narod od pogroma koji mu se spremao i da je to rezultat tog jedinstva stvaranja Republike Srpske”.

On je dodao da za razliku od tih vremena, danas Srpskom upravljaju oni kojima je lični interes iznad svakog drugog, pa i ispred interesa Republike Srpske i njenog stanovništva.

Prema njegovim riječima institucije Republike Srpske sada su zarobljene partokratijom i devastirane kriminalom i korupcijom.

“Ovakav kvazipatriotski način upravljanja doveo je do zavađanja medju braćom enormnog bogaćenja manjine, siromašenja većine stanovništva i podjela srpkog bića kakve nisu uspjeli posijati čak ni osvajači”, istakao je Puhalac

Puhalac je dodao da se zato moraju zaustaviti oni koji narod vode u pogrešnom pravcu, kako bi vratili povjerenje u institucije Republike Srpske i okrenuli se rješavanju osnovnih životnih pitanja.

“Vrhunski patriotizam danas je zaustavljanje odliva stanovništva, prije svega mladih ljudi, ekonomsko jačanje Republike Srpske i podizanje standarda stanovništva i kvaliteta života”, pojasnio je Puhalac.

ISTOK

CATEGORIES
Share This