Svjetska banka: Nastavljamo finansiranje razvojnih projekata u Srpskoj

Svjetska banka: Nastavljamo finansiranje razvojnih projekata u Srpskoj

Svjetska banka nastavlja da pruža tehničku pomoć i finansiranje za razvojne projekte u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a pojedini mediji su netačno izvijestili da to nije slučaj, rečeno je u Svjetskoj banci.

– Nadamo se da će u BiH zavladati politička stabilnost, za dobrobit cijele zemlje i svih njenih građana – rekao je zvaničnik Svjetske banke na upit Srne u vezi sa izvještajima u medijima da Svjetska banka i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) obustavljaju projekte u Republici Srpskoj.

Iz Svjetske banke navode da ti izvještaji nisu tačni i da je Svjetska banka “snažno opredijeljena da pomogne BiH na njenom kontinuiranom putu ka poboljšanju ekonomije i podizanju životnog standarda građana BiH”.

I iz EBRD-a su juče rekli Srni da će nastaviti sa pripremom i sprovođenjem projekata u Republici Srpskoj, FBiH i Brčko distriktu.

– Banka će nastaviti sa pripremom i implementacijom projekata u Republici Srpskoj, FBiH i Brčko distriktu. EBRD je vodeći institucionalni investitor u zemlji, sa više od tri milijarde evra investiranih u 216 projekata – navodi se u odgovoru Srni.

Mediji u Federaciji BiH su objavili juče da je ekonomski analitičar Svetlana Cenić rekla da bi EBRD i Svjetska banka obustavljaju finansijske projekte u Republici Srpskoj.

– EBRD i Svjetska banka obavijestili Vladu Republike Srpske da obustavljaju sve finansijske projekte. Samo stabilno – objavila je Cenićeva na “Tviteru”.

Srna

CATEGORIES
Share This