Sva vozila registrovana u RS imaju pravo na besplatan šlep-prevoz!

Sva vozila registrovana u RS imaju pravo na besplatan šlep-prevoz!

Svi vlasnici motornih vozila registrovanih u Republici Srpskoj imaju pravo na besplatno uklanjanje četvorotočkaša koji ostanu u kvaru na putevima ili javnim površinama, do najbliže bezbjedne lokacije ili auto-moto društva.

Predviđeno je to novim zakon o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima Srpske, koji je stupio na snagu. Kako su naveli iz Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS), poslije besplatnog prevoza vozila u kvaru do najbliže bezbjedne lokacije za sve učesnike u saobraćaju, korisnik vozila ima pravo da samostalno izabere dalji način prevoza vozila, odnosno da izabere njemu najpovoljnijeg prevoznika ili bilo kojeg privrednog subjekta koji se bavi prevozom vozila.

Samostalni viši stručni saradnik za odnose s javnošću i međunarodnu saradnju AMS RS, Perica Pećanac kazao je za “Glas Srpske” da se Srpska prateći zemlje u regionu i Evropi, opredijelila da pružanje pomoći na putu uredi zakonom i da uvijek ima instituciju obaveznu da oslobodi put za nesmetano odvijanje saobraćaja.

Srpskakafe

CATEGORIES
Share This